Feestelijke uitreiking van de cerificaten aan cursisten van Kreda op 2 juli. | Foto: PR
Feestelijke uitreiking van de cerificaten aan cursisten van Kreda op 2 juli. | Foto: PR Foto: PR

Intensief Nederlands leren bij Stichting Kreda

Lisse/teylingen n Vanaf dit schooljaar biedt Stichting Kreda lessen Nederlands ook voor mensen die moeten inburgeren. Binnen 40 weken worden de cursisten klaargestoomd naar het taalniveau A2 van het inburgeringsexamen. Daarmee gaat Kreda een nieuwe doelgroep betrekken.

Bij de stichting zijn 40 vrijwilligers actief die verschillende activiteiten voor kinderen en volwassenen organiseren, en 60 mentoren-vrijwilligers die met name Poolse kinderen, hun ouders en leraren in het onderwijs in Nederland ondersteunen. In haar eigen leslokalen langs N208 is Kreda - naast de reeds bestaande avondcursussen voor grotendeels Polen - gestart met dagcursussen Nederlands voor inburgeraars en voor andere migranten die geld via DUO kunnen lenen. Kreda beschikt al over het aspirant-keurmerk van "Blik op Werk", dat nodig is om de lessen te mogen aanbieden.

Huiselijke sfeer

Om deze uitbreiding waar te kunnen maken, krijgt Kreda een financiƫle ondersteuning van Fonds 1818 en Kansfonds. Dankzij deze twee fondsen is het kantoor van Kreda dit jaar tot stand gekomen, waar zowel alle collega-vrijwilligers als de deelnemers met vragen terecht kunnen. Zowel de leslokalen als het kantoor bieden een huiselijke sfeer, waar iedereen zich meteen op zijn gemak kan voelen. De vrijwilligers van Kreda zijn ervan overtuigd dat het nieuw aanbod kan bijdragen aan een goede samenhang en onderling begrip tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de buurt. De dagcursussen Nederlands zijn bestemd voor alle beginners die intensief het Nederlands willen leren en veel willen oefenen in de les, onder begeleiding van een ervaren gecertificeerde NT2-docent. In een kleine groep wordt er klassikaal les gegeven met veel persoonlijke aandacht. Ook anderstalige kinderen kunnen bij Stichting Kreda terecht voor verschillende taallessen.

Voor informatie kan men de site van Kreda raadplegen (www.kreda.nl), of het kantoor bellen, telefoonnummer 0657 64 20 23, bereikbaar op kantoortijden van ma t/m vr 09:30-13:30 uur. Het team van Kreda staat u graag te woord!