Schminken op de braderie. | Foto: PR
Schminken op de braderie. | Foto: PR Foto: PR

Jubileumjaar Musicalvereniging Singing Stars van start voor Stichting Opkikker

voorhout n Musicalvereniging de Singing Stars bestaat dit seizoen 15 jaar! Als doorstart van het Voorhouts Kinderkoor is de Singing Stars uitgegroeid tot een bloeiende vereniging uit Voorhout waar iedereen vanaf 2 jaar welkom is om te leren.

Zingen, zoals de naam al zegt, is waar de Singing Stars bijna 15 jaar geleden mee begonnen zijn. Dat de vereniging anno 2016 nog veel meer biedt is duidelijk! Enthousiaste docentes uit de musicalwereld met een frisse blik op het maken van theater dagen de leerlingen steeds uit om verder te gaan dan het zingen alleen: dansen, acteren, tekstbeleving, het hoort er allemaal bij. Elk seizoen wordt afgesloten met een theaterweekend waarin de leerlingen hun passie en talent ten tonele kunnen brengen.

Dit jubileumjaar 2016/2017 belooft een echt feestjaar te worden met als klap op de vuurpijl een grootse productie "Lion King". Tijdens de afgelopen Voorhoutse feestweek liep een groep leerlingen mee met de lampionnenoptocht en kreeg het publiek alvast een klein voorproefje van de eindproductie 'Lion King'. De kinderen waren verkleed en geschminkt als leeuwen en voerden al lopend meerdere keren het nummer 'Baas van het land' op.

Trakteren

Ook was de vereniging aanwezig op de braderie die zaterdag 17 september plaatsvond. Bij de kraam werden bovendien de eerste acties voor het goede doel 'Stichting Opkikker" verzorgd. Initiatiefneemster en docente Mieke Kortekaas lichtte het publiek toe 'wie jarig is trakteert'. En wij willen ons jubileum graag kracht bijzetten met een donatie aan Stichting Opkikker.' Er werden daarom zelfgebakken cupcakes verkocht met thema's Opkikker, Lion King en Singing Stars. Daarnaast waren twee leerlingen geschminkt als hoofdrolspelers leeuwen Simba & Nala uit 'Lion King' en voor een kleine bijdrage konden kindjes ook geschminkt worden tot leeuw en met Simba & Nala op de foto. Het was het een gezellige drukte tijdens de 2 mini-voorstellingen die de leerlingen verzorgden. Een gevarieerd aanbod aan liedjes uit diverse musicals werden met veel enthousiasme gebracht! Gedurende het jubileumjaar zullen natuurlijk nog meer acties worden gehouden voor Stichting Opkikker! Wilt u uw kind aanmelden of wilt u meer weten over de Singing Stars, neemt u dan contact op via singingstars@live.nl of kijk op de website www.singingstars.nl. Op 21 en 23 september vinden de open repetities plaats en bent u welkom om te kijken.

Opkikker

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo'n tweeduizend keer per jaar verrassen zij gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.