Kamerkoor Akkoord. | Foto: PR
Kamerkoor Akkoord. | Foto: PR Foto: PR

Kamerkoor Akkoord in Mariëngaerde

warmond n Kom zaterdag 1 oktober luisteren naar Kamerkoor Akkoord uit Leiden. Delen uit het Requiem van Fauré maar ook opzwepende moderne muziek met een Spaans tintje staan op het programma.

Op zaterdag 1 oktober is Kamerkoor Akkoord te gast in de kapel van Mariëngaerde in Warmond. Na een dag repeteren geeft het koor rond 16 uur een concert voor de bewoners van Mariëngaerde en Mariënhaven. Ook bezoekers en belangstellenden van buiten zijn van harte welkom. Het belooft een afwisselend optreden te worden! Toegang is gratis.


Cabaretduo Niet Schieten! in Het Trefpunt

warmond n Na de spetterende opening van het seizoen met een snel uitverkochte try-out van de nieuwe voorstelling van cabaretier Jochem Myjer is het tijd voor de tweede voorstelling. Wederom staat er cabaret op het programma. Een genre waarmee het Warmondse theater inmiddels een reputatie hoog te houden heeft.

Het duo Niet Schieten! brengt op zaterdag 8 oktober het programma "Kusje erop!". In deze voorstelling, die in april 2015 in première ging, vragen Arend Edel en Maarten Hennis zich af waar de helden gebleven zijn. Ze missen namelijk de Don Juan's en Mega Mindy's, mannen en vrouwen die wanneer nodig lef tonen en fatsoen. En juist deze tijd vraagt meer om helden dan ooit vinden zij. Edel en Hennis, die sinds 1994 al vijftien shows maakten, schuwen niet om als eerste naar zichzelf te kijken. De heldenmeetlat wordt dan ook ter hand genomen om het groeiend cynisme tegen te gaan. En denk vooral niet dat u als toeschouwer buiten schot blijft, want kijken naar u levert ook leuke antwoorden op. Kent u bijvoorbeeld het verschil tussen goed & kwaad nog? En durft u er dan vervolgens naar te handelen? Veel om te lachen in deze fysieke en hilarische voorstelling, Af en toe zal het een beetje pijn doen, maar dan... kusje erop! Allemaal met als doel nieuwe helden te vinden. Want worden nieuwe helden gevonden, dan wordt de wereld een stukje mooier. Aanvang 20.30 uur. Een kaartje kost 18,50 euro. Voor kaartverkoop zie www.hettrefpuntwarmond.nl


Grote Prijs van de Bollenstreek

regio n De Grote Prijs van de Bollenstreek gaat weer beginnen. Dé bandjeswedstrijd van de Rijn-, Duin- en Bollenstreek barst op 1 oktober los en zal op 18 december tot een spectaculair slot komen met de finale in popzaal Gebr. De Nobel.

Het belooft weer een mooie editie te worden met twintig getalenteerde artiesten en een bomvol prijzenpakket. Zo maken de deelnemers kans op een opnameweekend in een professionele studio, optreden in platenzaak Velvet Music en bij radiozender UnityFM en kunnen ze een shoptegoed winnen bij muziekwinkel Music All-In.

De voorrondes worden gehouden in Leiden (Qbus, 1 oktober), Katwijk (Scum, 15 oktober), Hillegom (Solution, 29 oktober), Sassenheim (Fascinus, 12 november) en Voorhout (Ex-Voto, 26 november) met op 10 december een halve finale in Hoofddorp (Duycker). Een leuke, muzikale avond gegarandeerd dus kom langs en support je favoriete artiest.

SezaH was de winnaar van de 2015 editie: SezaH| Foto: PR