De burgemeester en de wethouder spraken met bewoners van bernardus. | Foto: PR
De burgemeester en de wethouder spraken met bewoners van bernardus. | Foto: PR Foto: PR

Burgemeester en wethouder bezoeken Bernardus

sassenheim n Vrijdag 23 september. heeft Burgemeester Carla Breuer van Teylingen samen met wethouder van Kempen een werkbezoek gebracht aan Bernardus. Tijdens de rondleiding namen zij ruim de tijd om mee te doen aan activiteiten en in gesprek te gaan met bewoners, cliënten en bezoekers uit de wijk.

Deelnemers van de zangactiviteit vonden het prachtig dat de burgemeester spontaan een lied men hen meezong. Er was tijdens de rondleiding ook even aandacht voor de Wensboom met daarin wensen van bewoners en cliënten met de bedoeling dat deze door medewerkers, vrijwilligers of mantelzorgers worden vervuld. Spontaan bood de burgemeester aan om samen met de ambtenaren van de gemeente Teylingen een aantal wensen te realiseren. Burgemeester Breuer en wethouder Van Kempen vonden het spijtig dat zij geen tijd meer hadden voor een lunch in Het Binnenhof. Vanzelfsprekend zijn zij altijd welkom om op een ander moment. Wilt u ook een wens van de Wensboom vervullen, neemt u dan contact op met Ineke Maarssen Ineke.Maarssen@marente.nl of Anneke Pleij Anneke.Pleij@marente.nl teamleiders Welzijn.


Kaartenactie voor bewoners ActiVite

Teylingen n In het kader van Week tegen Eenzaamheid van 22 september t/m 1 oktober, organiseert ActiVite in al haar woonservicecentra speciale acties voor de oudere bewoners. Er worden kaarten gemaakt door vrijwilligers en medewerkers. Op vrijdag 7 oktober worden alle kaarten bij de bewoners bezorgd. Een klein gebaar om te laten zien dat er aan hen gedacht wordt.

Van 22 september t/m 1 oktober is de zevende landelijke Week tegen Eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. In de Week tegen Eenzaamheid vraagt Coalitie Erbij aandacht voor dit probleem. ActiVite doet hier actief aan mee door mensen op te roepen: 'Kom erbij' en help mee bij activiteiten voor de bewoners! Activiteiten waar vooral mensen met een klein sociaal netwerk nieuwe contacten op kunnen doen en bestaande contacten kunnen versterken. Met de kaarten die tijdens de Week tegen Eenzaamheid zijn gemaakt, gaan vrijwilligers langs bij bewoners. Samen schrijven zij een kaart voor een medebewoner. Op 7 oktober worden de kaarten vervolgens bezorgd bij de bewoners. In alle woonservicecentra zijn er verschillende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Wie wil helpen bij activiteiten voor de bewoners, kan contact opnemen met de coördinator vrijwilligersdiensten via (071) 516 14 15 of e-mail: vrijwilligerswsc@activite.nl.


Drie avonden Mindfulness

SASSENHEIM n In deze tijd is het niet gemakkelijk om voldoende rust te vinden. In werk en privéleven is er veel dat tijd en aandacht vraagt.

Mindfulness kan hierbij een helpende hand bieden. Vanuit de christelijke traditie is er genoeg dat past binnen de ideeën van en over mindfulness. Drs. Katrijne Bezemer zal op donderdag 4 en 25 oktober en 15 november drie avonden verzorgen die in het teken staan van mindfulness in christelijk perspectief. De avonden vinden plaats in de Julianakerk in Sassenheim. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via tineke.braam@hetnet.nl. De avonden beginnen om 20.00 uur en per avond geldt een eigen bijdrage van drie euro.