Jong en oud vermaakte zich prima met een bal op het zand. | Foto: PR
Jong en oud vermaakte zich prima met een bal op het zand. | Foto: PR Foto: PR

Handballen op het strand

voorhout n Ter hoogte van strandtent Beach Break in Noordwijk werd zondag 23 september rond de klok van 10 het jaarlijks gehouden Beachhandbaltoernooi van HV Foreholte geopend. Onder een strak blauwe lucht waren 3 velden uitgezet en tenten opgezet voor een hapje en drankje voor de handballeden en vrijwilligers.

Organisatoren Rob en Clara Kolster boden aan ongeveer 100 leden in de leeftijd van 5 tot en met 59 een programma met de bal aan met verschillende wedstrijdelementen. De warming up werd gegeven door Kim Schuurbiers ( Nederlands kampioen Beachhandbal) en Saskia Kolster, beiden speelsters uit de Dames 1 van Handbalvereniging Foreholte uit Voorhout. Daarna werden de leeftijden gesplitst en was er voor de allerkleinsten onder leiding van Jet Warmerdam allerlei spelmateriaal uitgezet op het strand om de kinderen spelenderwijs met de bal te laten oefenen. De overige leden streden om de beste plek in de competitie of een gooi naar beste keeper. Aan het einde van de ochtend was het voor de jeugd na het eten van een broodje knakworst en het ontvangen van medailles tijd om naar huis te gaan. De andere team speelden tot 16:30 uur hun wedstrijden en shoot -outs.

Vrijwilligers

De hele dag werd ondersteund door veel vrijwilligers want om dit allemaal mogelijk te maken zijn er opbouwers/ begeleiders/ scheidsrechters/ cateringmedewerkers e.d. nodig. Ook was er veel publiek langs de lijn. Het programma werd om zes uur afgesloten in de kantine 'De Break-Out' in Voorhout waar iedereen werd getrakteerd op een patatje met een snack. Met de haren door de war en sommigen nog met zand tussen de tanden van het duiken naar de bal, werd het winnende team bekend gemaakt en en individuele personen geprezen vanwege de goede prestaties. Iedereen werd bedankt voor zijn inzet voor deze dag en Clara en Rob Kolster werden nog even extra in het zonnetje gezet door de voorzitter van HV Foreholte, Kees Kraakman.


Geen scheids, geen wedstrijd

sassenheim n Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim stond afgelopen zaterdag de derde competitie ronde op het programma. Zij ontvingen de Castricumse rugbyclub. Helaas ging voor alle betrokkenen de wedstrijd op het laatste moment niet door.

De scheidsrechter van die middag was in geen velden of wegen te bekennen. Door meerdere communicatiestoringen wist de man in het zwart nergens van. De clubs wisten wel wie de wedstrijd zou leiden, maar de Nederlandse rugbybond had door een onverklaarbare storing de beste man niet op de hoogte gebracht. De uitnodiging die The Bassets hem per mail hadden gestuurd was niet aangekomen, omdat het emailadres die The Bassets van de NRB had gekregen niet klopte. Terwijl beide teams omgekleed en al op het veld stonden kwam langzaam het besef dat de scheidsrechter niet zou komen opdagen. Bij tal van sporten zou dan de tweede of derde official de fluit ter hand nemen, maar de rugbysport staat nog in hele kleine kinderschoenen zodat er in de hoogste klasse van Nederland slechts 1 scheidrechter kan worden ingedeeld.

Geen alternatief

The Bassets hadden nog wel een alternatief. Een gediplomeerde scheidsrechter van de eigen club zou bereid zijn gevonden de wedstrijd te leiden, maar helaas ging Castricum hiermee niet akkoord zodat beide aanvoerders hun team weer lieten omkleden en de teleurgestelde supporters huiswaarts keerde. Het ziet er naar uit dat de wedstrijd op een door de NRB vastgestelde datum zal worden ingehaald.