Krijgt de nieuwe Nagelbrug een kunstzinnige kus? Foto: PR
Krijgt de nieuwe Nagelbrug een kunstzinnige kus? Foto: PR

'Kus' voor de nieuwe Nagelbrug

voorhout n Rotaryclub Voorhout viert haar 25-jarig bestaan en wil daarom iets speciaals voor de gemeenschap doen. Zij wil de nieuwe turborotonde op de Nagelbrug duidelijk markeren en verfraaien met kunst.

Rotary Voorhout wil op de rotonde het kunstwerk 'De Kus' van de Rijnsburgse kunstenaar Joop van Egmond te realiseren. Dit beeld symboliseert het contact tussen mensen en daarmee de verbinding(swegen) tussen Voorhout, Oegstgeest, Rijnsburg en Noordwijk. Ook zijn er plannen om in de onderdoorgang voor fietsers en wandelaars een wandschildering aan te brengen, waarbij het onderwerp van de beschildering in samenspraak met de gebruikers zal worden vastgesteld. De eerste gesprekken met de provincie Zuid-Holland, de gemeente Teylingen en de aannemer Boskalis zijn gevoerd en alle partijen zijn enthousiast. Rotaryclub Voorhout start binnenkort een fondsenwervingsactie. De kunst zal afhankelijk van de werkzaamheden in de loop van 2017-2018 worden gerealiseerd.

Wereldwijd

Rotaryclub Voorhout, onderdeel van de wereldwijde Rotary organisatie, heeft 36 leden en komt op donderdagen bijeen in restaurant Cheers, voor borrel, maaltijd en presentatie over een onderwerp. De leden onderschrijven de missie van Rotary 'Service Above Self', die de dienstbaarheid aan de samenleving verwoord. Verschillende locale en internationale projecten zijn door inspanningen van de leden gerealiseerd, jongeren zijn voor buitenlandse stages uitgezonden en vanuit het buitenland ontvangen, kinderen van minderbedeelden wordt vakantie aangeboden en actief wordt meegewerkt aan het Luchtkussenfestival en andere Voorhoutse evenementen. Het grootste project van de wereldwijde Rotary organisatie is End Polio Now, het streven naar uitroeiing van de ziekte Polio. Sinds Rotary die actie startte is het aantal nieuwe ziektegevallen teruggebracht van jaarlijks 300.000 in 125 landen naar enkele tientallen in drie landen. Rotaryclub Voorhout bracht op 17 september op de Voorhoutse braderie de noodzaak tot uitroeien van Polio onder de aandacht.


Marinus van der Berg spreekt bij Over-Leven

sassenheim n Zondag 2 oktober is de start van het nieuwe seizoen van Rouw- en Verliescafé Over-Leven.

Dit derde seizoen start met stamgast Marinus van den Berg; gerenommeerd spreker en bekende auteur van boeken die voornamelijk over rouw en verlies gaan. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst zal gesproken worden over de zin en troost van lotgenotencontact. Dit café is bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring die hierin steun wil vinden in een vertrouwde en ontspannen omgeving. Vanaf 14.15 uur bent u van harte welkom in de bibliotheek van Sassenheim, Kerklaan 42. De toegang is gratis. Het is wel wenselijk om vooraf aan te melden. Dit kan t/m vrijdag 30 september 13.00 uur bij Welzijn Teylingen, via de agenda op www.welzijnteylingen.nl of telefonisch 0252-231805.