Verrekijkers mee en spotten maar in Park Rusthoff. | Foto: pr.
Verrekijkers mee en spotten maar in Park Rusthoff. | Foto: pr. Foto: pr.

Vroege vogels spotten

Sassenheim n Natuur- en vogelliefhebbers kunnen op zondag 9 oktober om 8.00 uur onder leiding van Willem-Jan Hooijmans van de Vogelwerkgroep Teylingen proberen iets van de vogeltrek in het park waar te nemen.

Oktober is een vogeltrekmaand bij uitstek en één van de 'spannendste' en soortenrijkste maanden in het park. Het is vooral een goede maand voor lijsters (o.a. Koperwieken) en vinken (o.a. Kepen) uit noordoostelijke contreien. Er is altijd kans op een verrassing. Uitgangspunt is om zoveel mogelijk vogelsoorten in het park te spotten door goed te kijken en te luisteren.

Soortenlijstje

Na afloop van de excursie wordt, onder het genot van een kopje koffie/thee, het soortenlijstje ingevuld en gekeken hoeveel verschillende soorten tijdens de wandeling vastgesteld zijn.

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, de toegang is gratis en de start is vanaf Paviljoen 't Sassennest. Het meenemen van een eigen verrekijker wordt aanbevolen. Meer informatie op www.parkrusthoff.nl.


Vikingen in Ruïne van Teylingen

Voorhout n Inwoners van Teylingen en omstreken, haal de vrouwen en kinderen binnen, barricadeer de deuren en bescherm de kerken want de Vikingen komen weer. Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober is er een Vikingmarkt in de Ruïne van Teylingen.

Net als vorig jaar wordt het kasteelterrein in bezit genomen door ruim 400 Vikingen uit minstens twaalf verschillende landen, waaronder Noord-Europese krijgers, ambachtslieden, handelaren en muzikanten. Tijdens de tweede editie van de grootste Vikingmarkt van Nederland staan ambachtslieden klaar om hun vaardigheden te tonen en vragen te beantwoorden. Er zijn Viking producten te koop. Er zijn doorlopend muzikale optredens van Kaunan en Sowulo en uiteraard is er vermaak voor de (aller)kleinsten.

Boogschieten

Bezoekers kunnen boogschieten en hun toekomst laten voorspellen door de Völva. Op beide dagen staan ook grote Viking Vechtshows gepland.

De Vikingmarkt is op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 19.00 uur en op zondag 9 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen is 7 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. De toegang is gratis voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar. Parkeren bij de ruïne kan aan de Teylingerlaan 15a en is gratis.


Speciale editie van I Wanna Dance

zakelijk n Goede muziek laat zich niet in hokjes plaatsen, dus waarom zou je je tijdens een dansavond beperken tot alleen disco, soul, funk of dance? Tijdens I Wanna Dance hoor je het daarom allemáál voorbij komen. Op zaterdag 22 oktober wordt de allereerste special edition georganiseerd in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

Tijdens deze avond kun je bijvoorbeeld een fraai portie soul verwachten met optredens van David Dam (finalist van The Voice of Holland) en Soulm3n. Beide acts worden live begeleid door Captain Midnight XL. Deze in Leiden alom bekende partyband zal ook een eigen optreden verzorgen. Zo ook 2 Brothers on the 4th Floor? Wedden dat de hits Dreams, Come take my hand en Never alone nog bekend zijn.

DJ Michiel zal het publiek verblijden met hits van toen en nu. Originele en remixen van de grote dans hits komen voorbij. De DJ zal daarbij ook ondersteund worden door MC Hurts en Mr Saxo B.

Lounge en cocktails

Je komt ogen en vooral oren tekort tijdens deze editie van I Wanna Dance. Naast de mainstage in de grote zaal wordt de kleine zaal ingericht tot 'The Groove Room' waar je lekker kunt loungen en cocktails kunt drinken onder het genot van de sexy soulful beats van Alankara & Drexmeister. Kaarten en informative via www.iwannadance.nl.

Dansen op Come take my hand en Never alone

Back to the 90's in de Stadsgehoorzaal. | Foto: pr.