De Zonnebloem Voorhout vaart met een boot vol mannen door de wateren van Zuid-Holland. | Foto: pr.
De Zonnebloem Voorhout vaart met een boot vol mannen door de wateren van Zuid-Holland. | Foto: pr. Foto: pr.

Meer voor (zee)mannen bij de Zonnebloem Voorhout

Voorhout n Met kapitein Cor en zijn bemanning hebben de mannen van de Zonnebloem vorige week een vaartochtje gemaakt. Tijdens deze mannendag van de afdeling Voorhout bleven de vrouwen thuis. De afdeling Voorhout is de enige die dit in heel Nederland zo organiseert. Met een salonboot werden de wateren van Zuid-Holland verkend. Natuurlijk met koffie en gebak. De tocht bracht de mannen via 'De Zijl' naar Leiden en Leiderdorp om vervolgens via de Oude Rijn naar Alphen aan den Rijn te varen. Daarna via het prachtige polderlandschap met zijn diverse molens naar het Braassemermeer. De lunch, inclusief kroketten op brood, smaakte goed, terwijl de boot via de Ringvaart terug naar Warmond voer.


Infoavond: 'Naar het verpleeghuis en dan?'

Sassenheim n 'Wat nu als je naar een verpleeghuis moet?' Op deze vraag geeft geestelijk verzorger Hans van Wijk op woensdag 12 oktober antwoord tijdens een bijeenkomst in de Blauwe Zaal van de Julianakerk, Julianalaan 6 in Sassenheim.

Het begrip verpleeghuis roept bij veel mensen maar weinig positieve beelden op. We willen allemaal zo lang mogelijk het liefst thuis blijven wonen. Ook ons levenseinde willen we het liefst plaats laten vinden in ons eigen bed. De werkelijkheid van het leven laat zich echter niet regisseren. Als de laatste etappes in een verpleeghuis gaan plaatsvinden, wat mogen en kunnen we dan verwachten? Hans van Wijk, geestelijk verzorger bij de Stichting Marente, staat op deze avond stil bij de vooroordelen, verwachtingen en de realiteitszin waar het gaat om het verpleeghuis.


De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is een initiatief van de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim. De toegang bedraagt 3 euro.


Lunch & Leren over samen eten voor mantelzorgers

Sassenheim n De Lunch & en Leer bijeenkomst in de Bernardus staat op 25 oktober in het teken van 'Gezellig aan tafel met iemand die zorg nodig heeft'.

Naarmate iemand meer zorg nodig heeft, vraagt ook de maaltijd steeds meer aandacht. Hoe zorgt de verzorger ervoor dat de maaltijd een gezellige bezigheid blijft, terwijl diegene ook de handen vol heeft aan het 'voeden' van zijn naaste. Er worden tips en trucs besproken om eetlust op te wekken, aandacht te trekken en de interactie aan te gaan. De Lunch en Leer bijeenkomst wordt gegeven door professionals van Marente: chef kok Jaco Groen, ergotherapeut Irene Verdouw en maatschappelijk werker Marjolein Schenk.

De bijeenkomst is van 11.30 tot 13.30 uur. Er wordt rekening gehouden met (di)eetwensen. Aanmelden kan via 071 4093223.