Bedankjes voor Iris Candido, meneer Broere, mevrouw van der Ham en Heleen Paagman (boven) en Eefje van Stijn, Ingeborg van Nieuwkoop en  Jolanda Vercouteren (onder).
Bedankjes voor Iris Candido, meneer Broere, mevrouw van der Ham en Heleen Paagman (boven) en Eefje van Stijn, Ingeborg van Nieuwkoop en Jolanda Vercouteren (onder). Foto: pr.

Bedankje en speldjes voor KWF-collectanten

Sassenheim n KWF Kankerbestrijding heeft tijdens de collecte in Sassenheim 7388 euro opgehaald. De 93 collectanten werden vorige week tijdens een bedankavondje in het zonnetje gezet in het clubgebouw van Speeltuin Beatrix. Zo waren er een aantal vrijwilligers die 12,5 jaar collecteren. Zij kregen de KWF onderscheiding, de zilveren speld. Op een later tijdstip krijgt een collectant de gouden KWF onderscheiding voor 25 jaar collecteren. Voor meneer Broere en mevrouw Van der Ham was het ook een bijzondere avond. De twee jubilarissen hadden voor de 40ste keer gecollecteerd en kregen hiervoor de tinnen collectebus.

Ook werd stilgestaan bij het overlijden van collectant Betty van Bethlehem (50). Ze heeft 15 jaar collecte gelopen in Sassenheim.

KWF collecteert volgend jaar september opnieuw. Ook helpen? Stuur een bericht naar i.vannieuwkoop@casema.nl. | Foto: pr.


'Släpstick' in 't Onderdak

Sassenheim n De Wëreldbänd treedt op vrijdag 7 oktober om 20.15 uur op in 't Onderdak met de show 'Släpstick'. De Wëreldbänd bestaat uit een quintet topmusic, dat zich ditmaal richt op de släpstick. Släpstick is een ode aan de combinatie van muziek en komedie. Van de middeleeuwse troubadour tot Spike Jones, de Marx Brothers, de beroemde Zwitserse clown Grock en Mini & Maxi.

Het publiek wordt meegenomen in beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel en Hardy. Dat Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Ro Krauss, Sanne van Delft en Jon Bittman rasmuzikanten zijn, was al duidelijk. Denk daarbij ook aan de uitstapjes met het Residentie Orkest, IDT, Cirque Stiletto en Brigitte Kaandorp. De voorraad instrumenten is eindeloos, de band is komisch en toont tegelijk het pure vakmanschap. Bij de virtuoze släpstick van de Wëreldbänd kom je ogen en oren tekort.


Kaarten kosten 20 euro zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl, info@hetonderdak.nl, telefonisch (0252-225874) op werkdagen van 10.00 tot 11.00 uur, bij Primera Sassenheim en 45 minuten voor aanvang aan de kassa van het theater.