Juf Maria met acht trotse kinderen met het B-diploma; Siem, Tobias, Alexander, Lizz, Julian, Loes, Sanne en Nicole. | Foto: pr.
Juf Maria met acht trotse kinderen met het B-diploma; Siem, Tobias, Alexander, Lizz, Julian, Loes, Sanne en Nicole. | Foto: pr. Foto: pr.

Na schoolslag, borstcrawl en watertrappelen volgt het zwemdiploma

Voorhout n Zestien kinderen hebben zaterdag het A, B, of C diploma behaald tijdens het afzwemmen bij zwemvereniging de Columbiaan uit Voorhout.

Het afzwemmen is een van de belangrijkste gebeurtenissen uit een kinderleven, en iedereen is wederom geslaagd. De kinderen worden alleen geselecteerd als het team zeker weet dat zij klaar zijn voor het betreffende diploma. Het niveau wordt beoordeeld tijdens de lessen.

Tijdens het afzwemmen werden de banen gezwommen en alle kunstjes getoond; voor C wat moeilijker en uitgebreider dan voor B en voor B wat meer dan voor A. Alle kinderen deden hun uiterste best om het meegekomen publiek en de instructeurs te laten zien wat ze allemaal al konden. Schoolslag, borstcrawl, duiken door het gat, onder water zwemmen, En als afsluiting natuurlijk het watertrappelen.

Geslaagden

Voor het A-diploma slaagden; Madelief, Julie, Yinn, Stijn en Daniek. Esther.

Het B-diploma is uitgereikt aan; Siem, Tobias, Alexander, Lizz, Julian, Loes, Sanne en Nicole.

Mirjam en Gabriela maakten met het C-diploma het Zwem-ABC compleet.