Afbeelding
Foto: pr

Kinderboekenweek: 'Voor altijd jong!'

Teylingen n Van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Dit jaar staan opa's en oma's centraal onder het motto: voor altijd jong!

Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rond het kinderboek. Zo ook in de vestigingen van de gemeente Teylingen.

Op woensdag 5 oktober wordt om 10.00 uur voorgelezen aan peuters in de vestiging in Warmond. Om 14.00 uur kunnen kinderen samen met hun opa's en oma's luisteren naar verhalen in de bibliotheken van Sassenheim en Voorhout.

Mama Café

Op vrijdag 7 oktober om 10.00 uur is de opening van het Mama Café in Sassenheim. (Aanstaande) moeders zijn welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Kinderen van 0-4 jaar mogen uiteraard meekomen. Tijdens het Mamacafé worden uiteenlopende thema's besproken en kunnen bezoekers deskundig advies krijgen bij opvoedvragen. Voorop staan gezelligheid en ontmoeting. Er is ook een fotograaf om een portret te maken van ouders en kinderen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vooraf aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Op zaterdag 8 oktober wordt om 12.00 uur in samenwerking met Stichting Kreda de Poolse boekencollectie onthuld. Er wordt voorgelezen voor de kinderen en is er wat lekkers te eten en te drinken.

Gratis voorstelling

De theatervoorstelling "Opa is jarig" is op woensdag 12 oktober om 15.00 uur te zien in vestiging Sassenheim. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Toegang is gratis, wel graag aanmelden in verband met het aantal plaatsen via www.bibliotheekbollenstreek.nl/kinderboekenweek.

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen in alle vestigingen meedoen met de Kinderboekenweekquiz. Na de juiste oplossing, volgt een verrassing.

Voorleesmarathon

Bij boekhandel Wagner is op zaterdag 8 oktober 'De Sassenheimse Voorleesmarathon'. Vanaf 9.00 uur zal er een levende etalage zijn, waarbij om opa's en oma's non stop hun favoriete kinderboek komen voorlezen. Er zijn nog een paar plaatsjes te vullen. Ook voorlezen? Meld je dan snel aan via info@boekhandelwagner.nl , of in de winkel er zal snel contact worden opgenomen. Om 15.00 uur neemt Marieke Reehoorn plaats in de voorleesstoel. De toegang is gratis.