Een interview over duurzaamheid in de groep 8d. | Foto: pr.
Een interview over duurzaamheid in de groep 8d. | Foto: pr. Foto: pr.

Vroege Vogels op de Dag van de Duurzaamheid

Voorhout n Leerlingen van groep 8d van basisschool De Achtbaan kregen vorige week woensdag bezoek van een reporter van het radioprogramma Vroege Vogels. In de klas werd een reportage gemaakt over de Dag van de Duurzaamheid, gehouden op 10 oktober. Voor de kinderen een dag waarop ze extra aandacht besteden aan de impact die afval heeft op het milieu. Speciaal voor alle deelnemende scholen is een lespakket samengesteld bestaande uit een boek en een knikkertegel. De tegel is volledig gemaakt van gerecycled plastic. Een knap staaltje duurzaamheid door het hergebruik van afval. En natuurlijk een goede reden om extra lang buiten te spelen!


Basiscursus EHBO

Voorhout n De EHBO Vereniging Voorhout bestaat dit jaar 77 jaar en is nog steeds volop actief met het opleiden van nieuwe EHBO'ers. Op donderdag 17 november start in Voorhout een nieuwe basiscursus Eerste Hulp Bij Ongelukken.

De basiscursus bestaat uit twaalf lessen van tweeënhalf uur eb worden gegeven in het scoutinggebouw aan de Sportlaan 5. Deelname aan de beginnerscursus kost 199 euro, inclusief lesmateriaal en examengeld. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus. Na het behalen van het diploma EHBO zijn de cursisten gediplomeerd volgens de normen van het Oranje Kruis.

Na het behalen van het diploma is er ieder jaar een herhalingscursus, bestaande uit zeven avonden van twee uur. De afgelopen jaren waren de herhalingslessen op woensdag en donderdagavond. Daarbij worden ook oefeningen op een locatie gedaan, zodat de leden hun kennis kunnen testen in een realistische situatie. Dit jaar zijn er naast de basis, ook lessen in EHBO bij drank en drugs en eerste hulp verlenen bij sportletsel.

Voor meer informatie over en aanmelding voor de cursus óf voor aanmelding als vrijwilliger, kijk op www.ehbovoorhout.nl.


Tabletcursussen senioren

Teylingen n Eind oktober start Welzijn Teylingen in samenwerking met SeniorWeb weer met de cursussen Samsung Tablet en iPad in het computerlokaal van de Agneshove 87 in Voorhout. De cursussen van vier lessen zijn bedoeld voor senioren en worden in kleine lesgroepen van maximaal acht personen aangeboden. In de cursussen wordt geleerd om praktische wijze om te gaan met een tablet of iPad. Aan de orde komen de bediening van het apparaat, verbinding maken met wifi, surfen op internet, een e-mail versturen en apps gebruiken en downloaden. Voor deelname is enige computerkennis handig. Ook moeten deelnemers hun eigen tablet of iPad meenemen.

De cursus Samsung Tablet start op maandag 24 oktober van 10.00 tot 12.00 uur en is iedere maandagochtend tot en met 14 november. De cursus iPad start op donderdag 27 oktober van 10.00 tot 12.00 uur en duurt tot en met 17 november. De kosten bedragen 40 euro per cursus. Een lesboek aanschaffen is optioneel en kost 15 euro. Aanmelden via www.welzijnteylingen.nl of bel naar 0252-231805. Eind november worden de tabletcursussen nogmaals aangeboden. Inschrijven is al mogelijk.