Afbeelding
Foto: pr.

Dansen voor goede doel

Voorhout n Ladies' Circle Voorhout organiseert op vrijdag 4 november een Dance4Good feest in samenwerking met Cheers! in Voorhout. SoulBeach Coverband treedt op. De opbrengst gaat naar twee goede doelen, het Ronald McDonaldhuis Leiden en Make-A-Wish Nederland. Ladies' Circle Voorhout zet zich al jaren actief in voor het Ronald McDonaldhuis, ook door de handen uit de mouwen te steken. Kaarten kosten 20 euro en zijn te koop bij Primera Voorhout en via lc44@ladiescircle.nl. De entree is voor 25 jaar en ouder.


Kuipzwammen in de ton

Voorhout n De voorbereidingen voor het nieuwe carnaval seizoen zijn in volle gang. Een van de hoogtepunten is het jaarlijkse Kuipzwammen, dat op 11 februari staat gepland. Ook dit jaar zullen zes zwammers de 'ton' betreden en is vanaf heden de inschrijving voor de zwammers geopend.

Om de kwaliteit van het kuipzwamevenement te waarborgen is in september 2015 het kuipzwamgilde opgericht, waarin oude en potentieel nieuwe kandidaten een aantal keer per jaar bijeen komen. Gezamenlijk wordt vervolgens de line-up voor het Kuipzwammen bepaald. Het gilde ondersteunt de zwammers met de voorbereidingen. Samen met oud-zwammers worden de nieuwe deelnemers voorzien van praktische tips en tekstschrijvers als daar behoefte aan is.

Deelnemers kunnen zich tot 23 oktober aanmelden via info@kuipzwamgilde.nl. Meer informatie op www.kuipzwamgilde.nl.


Bollenpalet helpt mee met Little Dresses for Africa

Sassenheim n Het Bollenpalet, een creatief atelier voor mensen met een verstandelijke beperking, is gestart met het maken van jurkjes en korte broeken voor kinderen in Afrika. Daarmee leveren ze een bijdrage aan het goede doel Little Dresses for Africa, dat in Nederland vanuit Sassenheim wordt gerund. Deze week hadden de cliƫnten de eerste instructie-ochtend, waarin ze instructies kregen voor het maken van de kleding. Het Bollenpalet is onderdeel van Raamwerk en gevestigd in Sassenheim. | Foto: pr.