Tim Kruik in voorbereiding op zijn show, samen met het Sassenheimse model Jessica van Egmond. | Foto: pr.
Tim Kruik in voorbereiding op zijn show, samen met het Sassenheimse model Jessica van Egmond. | Foto: pr. Foto: pr.

Tim Kruik presenteert najaarstrends bij Creative Crash

Sassenheim n Als geen ander weet Tim Kruik wat dit najaar de trends zijn op het gebied van hairstyling. De eigenaar van de gelijknamige salon in Sassenheim is ambassadeur voor het merk L'Oréal Professionnel. In binnen- en buitenland praat hij collega's bij over trends en ontwikkelingen in het kappersvak. 'Het is heerlijk om met mijn droom bezig te kunnen zijn.'

Kruik reist als ambassadeur de hele wereld over. Zo was hij eerder dit jaar bij shows in Cannes en de Filipijnen. Vorige week toonde hij alle trends en ontwikkeling in de kappersbranch tijdens hét kappersevent van het jaar, Creative Crash. In TivoliVredenburg in Utrecht demonstreert de hairstylist de nieuwe technieken op zijn modellen, samen met Sandra Kamer (styliste/kleurspecialist bij Tim Kruik Hairstudio) en L'Oréal Profesionnel collega ambassadeur Dominic Vleer.

Trends

Drie trends springen er dit najaar uit, vertelt Kruik enthousiast. "Met Strobing worden accenten rondom het gezicht gehighlight, zodat je het gezicht slanker lijkt. De kleuren hebben een zacht verloop. Dit is heel mooi te combineren met een halflange tot lange coupe met zachte lange lagen. Daarnaast is Sombré een trend. Het is een naturel ogende haarkleur, doordat de kleuraccenten niet aan de wortel geplaatst worden maar aan de onderlagen. Deze trend is super goed toe te passen in mooie warme roestige najaarskleuren voor een hippe winterse look. Dit is heel erg tof in combinatie met een jaren '70 pony of een volle rechte pony." De pasteltrend die afgelopen zomer al veel te zien was, krijgt een winterse variant. "Denk hierbij aan een zachte blauwe kleur, gecombineerd met asgrijs tinten. Ook verschillende tinten roze in een kleuring zijn erg fraai. Denk hierbij aan zalmroze, champagne blond en rosé gold. Combineer deze tinten met een soft vallende weavy bob of een kort kapsel met softe contouren."

Goede mix

Kruik geniet volop van zijn werk. "Ik vind het heerlijk om uit te zoeken wat de trends zullen worden voor komend seizoen zodat wij bij Tim Kruik Hairstudio iedereen van een passende en trendy coupe kunnen voorzien. Daarnaast is het natuurlijk een fantastisch ervaring om te mogen reizen voor mijn werk om buitenlandse shows te verzorgen. Het is een goede mix. Het is echt heerlijk om vol passie met mijn droom bezig te kunnen zijn. "


Studentenshow voor straatkinderen

Voorhout n Tien communicatiestudenten van Hogeschool Leiden organiseren op vrijdag 11 november een entertainmentshow voor het goede doel MIVA in restaurant Boerhaave in Voorhout. Met show willen ze geld op halen voor straatkinderen in India, om zo voor hen een nieuwe schoolbus te kunnen kopen.

Het evenement heeft de naam 'Busje komt show' en staat geheel in het teken van India. De bezoekers worden vanaf 19.00 uur helemaal ondergedompeld in de Indiase sferen. De show start met een aantal liveacts, zoals Bollywooddanseressen en muziekacts. Tussendoor kunnen de gasten genieten van Indiase en Nederlandse hapjes en drankjes. Daarna is er een veiling, waar bezoekers kunnen bieden op producten of vouchers. Met een loterij wordt de bijeenkomst afgesloten.

Schoolbus

Het goede doel MIVA is een organisatie die zich inzet voor vervoers- en communicatiemiddelen in derdewereldlanden. 'Busje komt show' staat in het teken van Father Joseph, een pionier in India. Father Joseph haalt straatkinderen met zijn bus op en brengt ze naar school. De bus is echter hard aan vervanging toe. Het is daarom heel belangrijk om zoveel mogelijk geld op te halen, zodat hij de kinderen weer veilig naar school kan brengen.

De entree bedraagt 15 euro. Na aftrek van de kosten zijn de inkomsten bedoeld voor het goede doel. Voor meer informatie, kijk op: www.facebook.com/NOWEvents2016.

Studenten organiseren voor het goede doel 'Busje komt zo'. V.l.n.r. vanaf de bovenste rij: Judith Schrama, Maxine van Breukelen, Kirsten Ohlsen, Claire Droste, Anouk Pieper, Danique Mangé, Roxanne de Vries, Amber Pracht, Raisa van der Meer en Demi Toole.| Foto: pr.