De eerste toegekende bijdrage uit het Ondernemersfonds gaat naar projecten in Sassenheim. | Foto: pr.
De eerste toegekende bijdrage uit het Ondernemersfonds gaat naar projecten in Sassenheim. | Foto: pr. Foto: pr.

Ondernemersfonds keurt eerste plannen goed

Sassenheim n Het Ondernemersfonds Teylingen heeft vorige week voor de eerste keer meerdere ingediende plannen getoetst en goedgekeurd. Zij ontvangen een bijdrage om hun voorstellen in Sassenheim te realiseren.

Sinds de oprichting van het Ondernemersfonds in Teylingen (OFT) op 1 januari hebben diverse winkeliers, dienstverleners en het Rijnlands Lyceum Sassenheim, een vertegenwoordiger uit de publieke sector, het initiatief genomen om gezamenlijk goede bestedingen te vinden om het centrum van Sassenheim economisch te versterken.

Via dit platform zijn een bundel van plannen ingediend aan het bestuur van het OFT om deze te beoordelen. Afgelopen week zijn de plannen volgens de gestelde criteria beoordeeld en goedgekeurd zodat ze nu gerealiseerd kunnen worden. De plannen gaan over diverse onderwerpen, van een bijdrage aan het Citymanagement tot aan de traditionele sint- en kerstactiviteiten. "Het zijn plannen die niet alleen voor alle bezoekers aan het winkelgebied, maar ook voor de inwoners van Sassenheim relevant zijn. De investering in de kern van Sassenheim is een mooie economische impuls voor iedereen", zegt Esther Overweter, voorzitter van het OFT.

Voor het eerst vindt er nu financiering via het Ondernemersfonds Teylingen plaats waaraan nu alle ondernemers in Sassenheim deelnemen. Tot 1 januari 2016 werden de activiteiten alleen door een groep welwillende winkeliers ondersteund maar profiteerden alle winkeliers in het centrum van Sassenheim van de inspanningen en activiteiten mee. "Dit bewijst exact de meerwaarde van het Ondernemersfonds, " aldus Overweter. Meer informatie over het OFT is te vinden op www.ondernemersfondsteylingen.nl.