Afbeelding
Foto: Marieke Voorn

Leerlingen ontvangen certificaat International English

Sassenheim n Het certificaat voor 'English Language & Literature' is op 7 oktober uitgereikt aan alle leerlingen die vorig jaar de tweetalige zesde klas vwo van het Rijnlands Lyceum Sassenheim afrondden. Het examen dat ze hiervoor aflegden bestond uit verschillende onderdelen zoals mondelinge examens, creatieve schrijfopdrachten en schriftelijke examens.

"Dat iedereen uit de klas was geslaagd en ook nog eens prima heeft gescoord, daar ben ik enorm trots op", zegt Mirjam Vijlbrief, coördinator van het IB-examen. "Nu zijn de zes jaar tweetalig onderwijs op het Rijnlands Sassenheim echt voor hen afgerond."

De oud-leerlingen ontvingen het certificaat van de International Baccalaureate Organisation, de organisatie die het Engelse IB examen afneemt. De IBO is gevestigd in Geneve en is het Ministerie van Onderwijs voor internationale scholen over de hele wereld.


VCS verliest opnieuw nipt

Sassenheim n Het eerste damesteam van Volleybalclub Sassenheim deed zaterdag in Voorburg de wedstrijd van vorige week nog eens over.

De coach beschikte deze wedstrijd tegen VV Haaglanden D1 wel over de voltallige twaalfkoppige bezetting en probeert waar mogelijk door speelster te wisselen de modus te doorbreken. Helaas bleek eerst een 2-0 achterstand (25-19, 25-20) nodig om de drive te vinden die nodig is om te winnen. Met meer overtuiging in de aanval, beleving en toegenomen servicedruk, presteerden de dames het opnieuw om zich terug te knokken tot een 2-2 gelijke stand (24-26, 23-25).

Daar waar de tegenspeelsters duidelijk niet allemaal een even goede bui hadden en frustraties tentoonspreidden, bleef VCS ook deze wedstrijd weer functioneren als een team en met een positieve instelling. Hoewel vastberaden zich deze week de vijfde set ook toe te eigenen, lukte dat met een 15-12 stand helaas net niet. Het 3-2 resultaat deze wedstrijd brengt VCS dames 1 na 3 wedstrijden op 9 wedstrijdpunten en een voor nu prima zesde plek in de poule.


Trotse bekerwinnaars

Sassenheim n De meisjes MO17 van Ter Leede beslisten zaterdag de poulefase van de bekercompetitie door met 14-0 te winnen van Kagia. Door deze enorme uitslag was het doelsaldo niet meer in te halen voor medekoploper Hillegom. Dit betekent dat ze nu mogen deelnemen aan de de knock-out fase van de KNVB beker. Daarnaast zullen ze in de nieuwe competitie indeling starten in de 1e klasse. | Foto: pr.

Afbeelding