Afbeelding
Foto: pr./Edwin van der Wijngaard

'Op blote voeten in het park' bij Pankras

Sassenheim n Toneelvereniging Pankras speelt eind oktober en begin november het internationale blijspel 'Op blote voeten in het park'.

Het is februari 1963. Een paar dagen getrouwd jong stel neemt zijn intrek in een klein appartement op de vijfde verdieping van een patriciërshuis in New York. De jonge bruid heeft de huur van de woning zelfstandig geregeld. Met een bijzondere bovenbuurman wordt het leven in deze woning niet datgene wat de bruidegom zich had voorgesteld. Ook de moeder van de bruid denkt er het hare van. 'Op blote voeten in het park' is het laatste stuk van regisseur Wim Prins, die sinds 1988 de regie op zich neemt bij Pankras.

De voorstelling wordt gespeeld op zaterdag 29 oktober, zondag 30 oktober (matinee), zaterdag 5 november en zondag 6 november (matinee). Kaarten zijn te bestellen vanaf 26 oktober via kaarten@pankras.net. Of bel voor kaarten voor 29 en 30 oktober naar 06 15378088 (tussen 19.30 en 21.30 uur) en voor zaterdag 5 en zondag 6 november naar 06 27653912 (tussen 19.30 en 21.30 uur). | Foto: pr./Edwin van der Wijngaard


IVN wandeling in Het Overbosch

Voorhout n De IVN gidsen geven op zondag 23 oktober van 14.00 tot 15.00 uur een excursie in het Overbosch. Het Overbosch in Voorhout is een stukje bos dat deel uitmaakte van de "Wildernisse van Hollandt ", dat zich uitstrekte van Alkmaar tot Leiden. Wandelaars kunnen genieten van de herfst in het bos. Bladeren die verkleuren, bomen die bessen en andere vruchten dragen. Misschien zien we nog bijzondere paddenstoelen. Er is altijd wel iet te ontdekken in een bos. De rondleiding is gratis. De start is bij de entree van het Overbosch, op de hoek Rijnsburgerweg en Leidsevaart, tegenover de dokterspost.


Nieuw seizoen Monward Consort

Warmond n Na het spetterende jubileumconcert in juni, waarmee het 10-jarig bestaan van de Stichting Kamermuziek Warmond werd gevierd, maakt het Monward Consort zich weer op voor een nieuw seizoen van drie concerten.

Traditiegetrouw vindt het eerste concert plaats op de openingsavond van de Kunstweek en dat is dit jaar op zaterdag 5 november in de Protestantse Kerk aan de Herenweg in Warmond. Tijdens het concert wordt onder andere het schitterende Octet van Felix Mendelssohn gespeeld. Deze componist was pas 16 jaar oud toen hij dit meesterwerk schreef. Ook wordt het gerestaureerde Lohmanorgel feestelijk ingewijd met het concert in F van George Frederick Handel. Bert Mooiman – al jaren een graag gezien gastmusicus – zal soleren op dit prachtige orgel. Verder staan het indrukwekkende Fratres van Arvo Pärt, alsmede de bekende Serenade van Edward Elgar op het programma. De toegang bedraagt 17 euro. Kaarten bestellen kan via www.kamermuziekwarmond.nl.


Meedoedagen op het toneel

Warmond n Jeugdtheaterschool Flores organiseert gratis Meedoedagen voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 20 jaar. Er zijn open theater- en zanglessen op woensdag 26 oktober in Theater Het Trefpunt, Herenweg 80.

De lessen van Jeugdtheaterschool Flores (JTS Flores) zijn begin oktober gestart. Het is naar aanleiding van de Meedoedagen nog mogelijk om in te stromen op de groepen. Kinderen en jongeren die de theater- en zanglessen willen uitproberen, hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Een kwartier voor aanvang melden in de foyer van Het Trefpunt is voldoende. Meer informatie over de lestijden en prijzen van de cursussen staat op www.jtsflores.nl, voor vragen is JTS Flores bereikbaar via info@jtsflores.nl.


JTS Flores verloot twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze in Theater Het Trefpunt onder de deelnemers die zich tijdens de Meedoedagen inschrijven én de al ingeschreven leerlingen van dit seizoen.


Blokfluit spelen bij Crescendo

Sassenheim n Binnenkort start bij Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim het nieuwe seizoen van de AMV-lessen. Dit staat voor Algemene Muzikale Vorming. In deze lessen maken kinderen kennis met de beginselen van muziek. Zij leren blokfluit spelen, noten lezen en samen spelen. Dit alles gebeurt op een speelse wijze. Bij Crescendo kunnen de kinderen na twee jaar blokfluitles/AMV een ander blaasinstrument kiezen zoals klarinet, dwarsfluit, trompet, saxofoon, trombone, hobo, fagot, hoorn of bariton.

De lessen worden wekelijks op maandagmiddag gegeven. Er wordt les gegeven aan groepjes van maximaal acht kinderen en de lessen duren 30 minuten. De lessen worden gegeven door de bevoegde docente Moniek Schippers. Meer informatie of direct aanmelden kan via opleiding@crescendosassenheim.nl. Aanmelden kan tot en met 1 november 2016.