Afbeelding
Foto: pr.

Oude muziektraditie krijgt een nieuwe kans

Voorhout n Het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia heeft vorige week een concert gegeven met de Bollenband in jongerencentrum @Hok. Samen met de Bollenband hebben zij gezorgd voor een gezellige dinsdagavond uit.

Het harmonieorkest heeft na vijftien jaar een oude traditie weer leven ingeblazen, maar deze keer met een leuke twist. St. Cecilia zorgde voor vrolijke, lekker in het gehoor liggende muziek. Stukken van Paul de Leeuw, Marco Borsato en André Rieu stonden op het programma. Maar ook werd samengewerkt met zanger en presentator Kees-Jan Visser, de Voorhoutse Paul Simon. Hij heeft onder begeleiding van St. Cecilia onder andere 'Late in the evening' gezongen, waarmee hij schitterde tijdens de laatste OranjeProms.

Tijdens dit concert stonden er vier gast-dirigenten op de bok voor het harmonieorkest. Vooral gast-dirigent Ronals Roks had het orkest goed onder de duim. Dirigent Paul Martens hielp deze speciaal uitgekozen zeer gedreven muzikant even op weg.

Ook De Bollenband, de muziekgroep van Stichting de Zevensprong uit Sassenheim, liet twee keer een aantal nummers horen. Vooral de Amsterdamse medley viel goed in de smaak bij het publiek.

De afsluiting werd verzorgd door pretband de Mexicano's. Zij zorgden ervoor dat iedereen in een vrolijke stemming weer naar huis ging. De enthousiaste reacties maakten veel duidelijk: als het aan het publiek ligt, hoeven de muzikanten niet weer 15 jaar te wachten op volgende samenwerking.