Het marcherende werk  tijdens de wedstrijd is The King's Squad van componist Richard Waterer. | Foto: pr.
Het marcherende werk tijdens de wedstrijd is The King's Squad van componist Richard Waterer. | Foto: pr. Foto: pr.

St. Cecilia naar concours

Voorhout n Drumfanfare St. Cecilia reist op zaterdag 5 november naar Schiedam om deel te nemen aan een muziekconcours.

Drumfanfare St. Cecilia heeft goede herinneringen aan het concours in Schiedam. In 2013 werd nog de dagprijs gewonnen voor het behalen van het hoogste puntenaantal, maar ook met de eerste prijs van vorig jaar (86,78 punten) mochten de muzikanten tevreden zijn.

De afgelopen maanden is weer hard geoefend om een goed optreden neer te zetten voor 5 november. Het marcherende werk dat tijdens de wedstrijd zal worden uitgevoerd is The King's Squad van componist Richard Waterer. Samen met muzikaal leider Iwan Wiering is deze prettig in het gehoor liggende, maar lastig te spelen mars, tot in de puntjes voorbereid. Daarnaast begeleidden Marco van der Plas en tamboer-maƮtre Paul Does de groep met het exerceren.

Het optreden van St. Cecilia op 5 november staan gepland rond 16.15 uur in de Margriethal in Schiedam. De toegangsprijs is 4 euro. Meer informatie op www.concoursschiedam.nl.


Voorhoutse Bond van Ouderen viert jubileum

Voorhout n De Bond van Ouderen in Voorhout viert op dinsdag 15 november zijn 40-jarig bestaan. Het programma begint om 10.30 uur met een dankdienst in de Bartholomeuskerk. Pastor M. Claassens en dominee J. van de Berg verlenen hun medewerking aan deze dienst en de zang wordt verzorgd door het koor Golden Harvest.

Na de dienst gaan de leden die zich aangemeld hebben voor de jubileumdag naar De Verdieping. Daar wordt de viering voortgezet met koffie met gebak en een kleine lunch. 's Middags zorgt Sjaco entertainment voor veel gezelligheid met in de pauze een borrel en een hapje. Om ongeveer 16.30 uur sluit de voorzitter de feestelijke bijeenkomst af.

Historie

De Bond van Ouderen in Voorhout werd opgericht op 28 december 1976 en haar eerste voorzitter was Leen Zonneveld. De initiatiefnemer en tevens secretaris was Jan Datema. Het doel was om voor de ouderen binnen de gemeente ontspanningsmiddagen te organiseren. Met name het klaverjassen was, en is nog steeds, erg populair. Tegenwoordig wordt er op de dinsdagen geklaverjast, gesjoeld, gebridged en op gezette tijden is er ook een bingomiddag. Verder wordt er elk jaar een vakantie georganiseerd en is er ook het jaarlijkse dagje uit. De laatste drie jaar organiseert de bond ook gedurende de zomermaanden uitjes zoals fietstochten en korte vaartrips. Daarnaast worden er in samenwerking met Welzijn Teylingen thema-middagen georganiseerd om de leden te informeren over bijvoorbeeld veiligheid in en om het huis, erfrecht, valpreventie en DigiD.

Lange tijd heeft de bond een zelfstandig bestuur gehad maar door de hogere eisen die aan bestuursleden worden gesteld is ruim een jaar geleden besloten tot een bestuurlijke fusie met de bonden van Sassenheim en Warmond. De Bond van Ouderen is een zelfstandige afdeling, maar valt onder het bestuur van KBO Teylingen.

KBO Teylingen is met zijn 2.200 leden een grote vereniging binnen de gemeente en de aparte afdelingen organiseren activiteiten voor haar leden.