Het mysterie van de verdwenen chocolade sinterklaas bij Cultuur Verheft. | Foto: pr.
Het mysterie van de verdwenen chocolade sinterklaas bij Cultuur Verheft. | Foto: pr. Foto: pr.

Waar is de verdwenen chocolade sint?

Voorhout n Jeugdtoneel van Cultuur Verheft speelt op zondag 27 november 'Chocolade Sint', een familievoorstelling vol humor en spanning.

Een grote chocolade sinterklaas is te koop in het snoepwinkeltje ''t Harlekijntje'. Sinterklaas heeft de Hoofdpiet opdracht gegeven deze sinterklaas van chocolade voor hem te kopen. Sinterklaas wil zelf zijn chocoladeversie ophalen, maar dat kan pas over twee dagen. De chocolade sint blijft nog twee nachtjes in de snoepwinkel van Madame du Bonbon staan. In die nachten gebeuren er vreemde dingen. Er liggen zomaar kruimels op de toonbank en dropjes op de grond. Na de tweede nacht ontdekt Madame du Bonbon dat de chocolade sinterklaas verdwenen is. Wie weet er meer van? Kees-Jan? Mevrouw van Blaricum tot Wassenaar? Het winkelmeisje Fleur misschien? Lukt het commissaris Inn Braak het mysterie op te lossen voordat Sinterklaas om de chocolade int komt?

Er zijn op zondag 27 november twee voorstellingen, om 12.00 en 15.00 uur. Het toneelstuk is te zien in Cheers, Herenstraat 106, Voorhout. Kaarten kosten 5 euro per stuk en zijn vanaf 7 november te koop in Toys2Play, Herenstraat 92 in Voorhout.


Maarten 't Hart opent Kunstweek

Warmond n De negende Warmondse Kunstweek gaat op zaterdag 5 november van start. Het eerste weekend van 'Warmond Kunstdorp' staat naast de klassieke muziek vooral in het teken van de literatuur.

Tijdens de opening van de Kunstweek geeft Warmonds bekendste schrijver Maarten t Hart in het Kunstcafé op het Pleintje acte de presence. Naast schrijver is t Hart ook bekend als gedragsbioloog en daarom is het niet verwonderlijk dat hij tijdens zijn optreden vooral ingaat op het effect van kunstbeleving op de zintuigen.

De klassieke muziekliefhebber kan zaterdagavond in de Protestantse Kerk terecht voor een concert van het Monward Consort.

Literair café

Alexander Münninghoff, schrijver van de familieroman De Stamhouder, is op zondag 6 november te gast in het literair café van Michiel Noordzij. Door zijn manier van schrijven raak je als lezer steeds meer betrokken bij het wel en wee van de familie Münninghoff en worden allerlei begrippen uit de geschiedenisboekjes opeens heel concreet.

Ook de galeries op het Pleintje dragen dit jaar weer hun steentje bij aan de Kunstweek. Op zaterdagmiddag houdt beeldend kunstenares Resi van der Ploeg een inleiding bij de tentoonstelling van de kunstenaars van de Leidse Haagweg en op zondagmiddag geeft kunstschilder Popco Bakkers samen met keramist Kees Zandvliet en glaskunstenares Carla Frese tekst en uitleg bij hun werken in de galerie De Pomp. Daarnaast is de Dorpsstraat ook dit jaar weer omgebouwd tot open lucht expositieruimte met Gluren bij De Buren.

Er worden verschillende workshops aangeboden: vilten, schilderen, botanisch tekenen, iPad schetsen en boetseren. Aanmelden kan via info@kunstweekwarmond.nl. Meer informatie op www.kunstweekwarmond.nl.


'Oude liefde roest (niet)' bij Matthias

Warmond n Toneelgroep Matthias speelt op zaterdag 5, vrijdag 11 en zaterdag 12 november het blijspel 'Echte liefde roest niet' in theater 't Trefpunt.

De voorstelling, geschreven door Rob Vriends, gaat over Kaat van Bommel, die met haar zoon Pieter op een boerderij in het Brabantse Biest Houtakker woont. Zij heeft haar tuinhuisje laten opknappen om daarna te verhuren. De eerste gasten zijn in aantocht en komen uit Leiden. Maar al snel staan er meer personen op de stoep die denken gebruik te kunnen maken van het tuinhuisje. Nieuwsgierig hoe Kaat dit probleem oplost en in welke verwikkelingen zij daarbij verstrikt raakt? Kom voor het antwoord kijken op 5, 11 of 12 november.

De regie is in handen van Brenda Keijzer en Johannetta van Velzen. Voor beide dames de eerste keer in deze rol als regisseur, waarbij het enthousiasme ervan af spat.

De toegang bedraagt 6 euro per persoon en kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang aan de deur van het theater 't Trefpunt. Donateurs van Matthias verkrijgen gratis toegang op vertoon van hun donateurskaart. De voorstellingen beginnen 20.15 uur. Tijdens de pauze zijn er lootjes voor de loterij te koop om een deel van de kosten van de voorstelling te financieren.

Kaat van Bommel verhuurt haar tuinhuisje aan bijzondere gasten. | Foto: pr.