Kringloop Op Dreef is al in kerstsferen. | Foto: pr.
Kringloop Op Dreef is al in kerstsferen. | Foto: pr. Foto: Marieke Voorn

Kerstmis in de kringloopwinkel

Sassenheim n Nu de wintertijd is ingegaan, kan ook voorzichtig gedacht worden aan de kerstdagen. Bij Kringloopwinkel Op Dreef zijn ze al helemaal in de feestsferen en op zaterdag 5 november vanaf 10.00 uur start de populaire verkoop van kerstartikelen.

Als het einde van het jaar nadert worden een aantal medewerkers in Kringloopwinkel Op Dreef behoorlijk nerveus. Het hele jaar door zijn allerlei kerstartikelen ingebracht, vervolgens gesorteerd en daarna in dozen opgeslagen. Deze week worden de opgeslagen kerstartikelen overgebracht naar de winkel. Daar begint het uitpakken, prijzen en uitstallen van de kerstartikelen op de afdeling Huishoud. En op zaterdag is het dan zover.

Op zaterdag 5 start om 10.00 uur de kerstverkoop op de afdeling Huishoud in Kringloopwinkel Op Dreef in Sassenheim. Deze afdeling is weer helemaal omgetoverd in een mooie kerstwinkel waarin heel veel verschillende kerstartikelen zijn uitgestald, zoals kerstbomen, kerstballen in alle kleuren en kerstverlichting. De afdeling Huishoud zal regelmatig worden aangevuld met nieuwe kerstartikelen bij, want er zijn teveel kerstartikelen om deze in één keer in de winkel uit te stallen.

Op de afdelingen Boeken en Speelgoed begint de kerstverkoop later. Hier worden vooral artikelen verkocht die verband houden met het Sinterklaasfeest.

Kringloopwinkel Op Dreef is gevestigd aan de Kagerdreef 90 en is iedere woensdagmiddag en zaterdag geopend.


Allerzielenconcert in Julianakerk

Sassenheim n Oratoriumvereniging 'Com nu met Sangh' geeft op vrijdag 4 november om 20.00 uur een uitvoering in de Julianakerk in Sassenheim.

Aangezien in die week de gedenkdag Allerzielen valt, wordt voor de pauze het bekende Requiem van Fauré uitgevoerd. Na de pauze wordt een minder bekend stuk ten gehore gebracht, waaronder een mis van Karl Jenkins genaamd 'The armed man'. Dit laatste stuk is oorspronkelijk opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis. Het is een vredesmis en bestaat uit tekstdelen van christelijke psalmen en missen, de islamitische oproep tot gebed, de hindoeïstische Mahabharata, een vijftiende-eeuws volkslied en teksten van Kipling en Tennyson. Tegelijkertijd worden op de achtergrond van het koor filmbeelden getoond die de muziek ondersteunen. De solisten zijn Yvonne de Groot (sopraan), Vincent Spoeltman (bariton) en Ahmed Hamdaoui (muezzin). Het koor wordt – zoals al vele jaren het geval is – begeleid door leden van het Holland Symfonie Orkest en daarnaast door Anton Doornhein op orgel.


De uitvoering is in de Julianakerk, Julianalaan in Sassenheim. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Primera, Hoofdstraat 208 in Sassenheim. Bezoekers beneden de 15 jaar betalen 12,50 euro. Op de dag van de uitvoering zullen ook nog kaarten bij de ingang van de kerk verkocht worden.