Een derby om de eer en om de punten; Foreholte staat op de vierde plaats, Teylingen met twee punten minder op de vijfde plaats. | Foto: pr.
Een derby om de eer en om de punten; Foreholte staat op de vierde plaats, Teylingen met twee punten minder op de vijfde plaats. | Foto: pr. Foto: pr.

Derbydag in Teylingen

Voorhout/Sassenheim n De voorgaande seizoenen waren er diverse derbydagen in Voorhout en Sassenheim, maar dit seizoen is dat beperkt tot de enige echte derby. De 'klassieker' Foreholte - Teylingen is op zondag 6 november om 14.00 uur op sportpark De Elsgeest.

De 'match' tussen de buren telt natuurlijk gewoon mee in de competitie, maar voor beide partijen betekent een overwinning echt wel meer dan alleen maar drie punten.Bij binnenkomst op het sportpark zal iedereen worden verwelkomd met een (gratis) kopje koffie of thee en wat lekkers. Daarnaast zullen loten verkocht worden voor de loterij die deze middag georganiseerd wordt door de Vrienden van Foreholte.

Om 12.15 uur trappen de jeugd van Foreholte en Teylingen die de derbydag officieel af met enkele voorwedstrijdjes. De jongens en meisjes zullen tevens de elftallen van Foreholte en Teylingen begeleiden wanneer zij het veld opkomen voor het 'hoofdprogramma'; De uiteindelijke wedstrijd tussen de beide hoofdmachten. Na afloop van de wedstrijd is het derbyfeest in de kantine.


's Nachts judoën voor Spieren voor Spieren

Voorhout n In de nacht van zaterdag op zondag, toen de klok een uur terug ging, hebben de judoka's van Judo Team Bollenstreek zich ingezet tijdens de Wintertijd Challenge. De uitdaging is om te gaan sporten tijdens het uurtje dat de tijd teruggezet wordt. Met de sponsoractie is 1.200 euro opgehaald.

Om 20.00 uur 's avonds verzamelende de judoka's van Barends Sport, JV Noordwijkerhout en sportschool Kaizen zich bij de sportschool op de Herenstraat. Eerst kregen de deelnemers een druk avond programma, waarna ze in hun slaapzak hesen om te gaan slapen op de judomat. Om 2.00 uur was het tijd om het judopak aan te trekken en kregen zij een pittige training. Na deze pittige wedstrijdtraining mocht er verder geslapen worden.

De jongens en meiden van Judo Team Bollenstreek haalden samen 1200 euro. De opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren, zij gebruiken het geld om onderzoeken naar spierziektes bij kinderen te financieren.| Foto: pr.

Afbeelding