Duikvereniging Het Onderwaterbos doet mee aan het NK Onderwatervoetbal. | Foto: pr. Foto: pr.

Kampioenschap Onderwatervoetbal

Sassenheim n Een team van Sassenheimse Duikvereniging Het Onderwaterbos doet op zondag 6 november mee aan het Nederlands Kampioenschap Onderwatervoetbal. Het NK wordt dit jaar gehouden in Zwembad De Waterkanten in Lisse.

Onderwatervoetbal wordt gespeeld met een basketbal die is gevuld met zout water, zodat deze zinkt. Een team bestaat uit drie spelers met een duikset om die in een wedstrijd van vier minuten proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Door de weerstand van het water bewegen bal en spelers in slow motion en dat maakt het spel extra zwaar.

Op 6 november opent Zwembad De Waterkanten vanaf 14.00 uur haar deuren voor iedereen die de spelers wil komen aanmoedigen. De toegang is gratis

Bassets hebben de smaak te pakken

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim hebben de smaak te pakken. Nadat zij vorige week dik verdiend van HRC in Den Haag wonnen, wilden zij deze week doorpakken en in eigen huis rugbyclub Waterland uit Purmerend opzij zetten.

19         The Bassets

6         Waterland

Alle ingrediënten voor een mooie rugby middag waren aanwezig. Een herfstzonnetje, een volle tribune en een tot op het bot toe gemotiveerde ploeg. Binnen vijf minuten stonden The Bassets op een 7-0 voorsprong. Hoewel de regie in Sassenheimse handen was, werd de voorsprong pas na een half uur vergroot naar 12-0. Op slag van rust werd het plots toch nog 12-3.

Na de thee kwam snel de 12-6 en was de wedstrijd weer helemaal open. The Bassets bleven de bovenliggende partij en liepen uit naar 19-6, maar Waterland weigerde te capituleren en kwamen op 19-13. Gespannen werd er op het laatste fluitsignaal gewacht en toen dat eindelijk klonk konden The Bassets hun derde overwinning van het seizoen noteren. Het vizier wordt nu extra scherp gesteld voor de inhaalwedstrijd van zaterdag november, om 15.00 uur tegen Castricum.

Foreholte behoudt koppositie

Voorhout n Na het teleurstellend nipte verlies van vorige week, lieten de handbalsters van Foreholte zien dat zij terecht de ranglijst aanvoeren. Ook tegen middenmotor Fortissimo uit Cothen legde Foreholte haar wil op. Met name in de eerste helft had de tegenstander weinig mogelijkheden om het Foreholte lastig te maken.

28         Foreholte

18         Fortissimo

De eerste vijftien minuten bleken achteraf de beste van Foreholte. De verdediging zat weer potdicht, want aanvallend kon Fortissimo geen potten breken. Er werd door hun veel gelopen, maar weinig doelrijpe kansen gecreëerd. De scheidsrechters moesten geregeld aangeven, dat er geschoten moest gaan worden vanwege tijdspel. Met doelpunten maken had Foreholte minder problemen, want het stond 10-2 halverwege de eerste helft. Door middel van goed uitgespeelde aanvallen en snelle breaks van respectievelijk Kim Schuurbiers en Marlen Arroyo en het ijzersterke verdedigingsblok van Dana Vincenten met Britt van Leijden wist het team met een voorsprong van 15-6 te gaan rusten. Gezien deze voorsprong kon coach Ricardo Clarijs zich permitteren om in de tweede helft iedereen te laten spelen. Fortissimo kon weinig beter en Foreholte liet zich wat meedrijven in hun acties. Met name in het midden van de tweede helft zakte het niveau van Foreholte wat weg en kon de ondersteuning van de twee prima keepsters Williënne van der Plas en Mayra de Boer (zij stopten allebei een penalty) goed gebruiken. De laatste vijf minuten was het alleen Foreholte, dat nog wist te scoren door onder andere prachtige schoten van Marisha vd Geest. Zij scoorde in totaal 4 keer.

De anders scores kwamen van Kim Schuurbiers (6), Dana Vincenten (5), Marlen Arroyo en Wendy Smits (4) en Ramona Vink, Naomi Hoogervorst, Melanie Zwaan, Saskia Kolster en Malu Oud-Zandbergen (allen 1). Op zaterdag 12 november speelt Foreholte om 20.45 uur in sporthal De Tulp tegen concurrent DSVD.

Kim Schuurbiers scoort en wordt topscoorder met zes goals. | Foto: pr.