De bridgers van Sassem Troef winnen het kampioenschap van de Bollenstreek. | Foto: pr.
De bridgers van Sassem Troef winnen het kampioenschap van de Bollenstreek. | Foto: pr. Foto: pr.

Sassem Troef wint Jaap Bruinsma bokaal

Sassenheim n Voor de veertigste keer streden afgelopen zaterdag acht clubs om het kampioenschap van de Bollenstreek. Bridgeclub Sassem Troef legde wederom beslag op de felbegeerde Jaap Bruinsma bokaal met een voorsprong van twee procent op B.C. De Vuurbaak uit Noordwijk. Zij werden, net als vorig jaar, tweede. B.C. Rijnland uit Oegstgeest eindigde op de derde plaats.


Havencafé wint iedere maand aan populariteit

Sassenheim n "Gewoon maar beginnen", was het motto van kerkelijk werker Andries Bakker toen het idee voor een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en belangstellenden werd geopperd. En zo werd, zonder veel omhaal, het initiatief van het Havencafé in de Havenkerk aan de Bijweglaan werkelijkheid. Met ondersteuning van enkele gemeenteleden draait het Havencafé inmiddels enkele maanden en groeit het bezoekersaantal.

"Kennelijk voorziet het in een behoefte", concludeert Bakker. Steeds meer mensen hebben de afgelopen tijd de weg naar het Havencafé ontdekt. Op de donderdagmiddagen om de week is het café geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Wijkbewoners en belangstellenden ontmoeten elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Wie wil kan deelnemen aan een activiteit. "De sfeer is ontspannen en gemakkelijk. De reacties van de bezoekers motiveren om door te gaan. We hebben de middagen inmiddels uitgebreid met de mogelijkheid om eens per maand een warme maaltijd te gebruiken", vertelt Gerry Bosma enthousiast. Met behulp van vrijwillige koks uit Voorhout en Sassenheim komen er gezonde, verse en lekkere maaltijden op tafel. "We zijn echt verrast door het succes. Vooraf heb je veel vragen over een dergelijk initiatief. Zullen er wel mensen komen? En hoe krijgen we voldoende koks? Maar als je gewoon begint dan komen de antwoorden soms op een heel verrassende manier naar je toe", aldus Marian van Zelst.

Bingo en spelletjes

De komende tijd staan de volgende activiteiten op de agenda die gratis toegankelijk zijn: donderdag 17 november is er sfeerlichtjes maken, op donderdag 1 december bingo in sinterklaassfeer met kleine prijsjes en op donderdag 15 december worden er gezelschapsspelletjes gespeeld. Iedereen is van harte welkom op genoemde data van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Schuif aan

Een keer per maand wordt een warme maaltijd aangeboden. Inloop 17.00 uur, aan tafel om 17.30 uur. Voor de maaltijd wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd. De eerstvolgende maaltijden zijn op donderdag 17 november en donderdag 15 december. Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij Eef Vonk ( 0252-221289) of via havencafe.sassenheim@gmail.com (op maandag of dinsdag in de week van de betreffende maaltijd). Er is plaats voor 20 personen. Het Havencafé is te vinden in de Havenkerk , Bijweglaan 4, Sassenheim. Voor meer informatie zie ook www. havenkerksassenheim.nl.