Nog een paar nachtjes slapen, dan komt de stoomboot weer aan. | Foto: pr.
Nog een paar nachtjes slapen, dan komt de stoomboot weer aan. | Foto: pr. Foto: pr.

Een warm welkom voor Sint en Piet

Teylingen n Zet die schoen maar klaar, want Sint en Piet komen op zaterdagochtend aan in Maassluis. 's Middags zijn ze dan al in Sassenheim en Voorhout. Een week later bezoekt Sinterklaas ook Warmond.

Sassenheim

Sinterklaas meert op zaterdag 12 november om 13.45 uur aan in de Oosthaven (bij de brandweer). Dat is eerder dan andere jaren. Na het welkomstwoord en -lied vervolgt Sinterklaas zijn tocht richting het winkelcentrum. Zoals ieder jaar worden ze hierbij vergezeld door de Pietenband. Voor de ingang van het park (nieuwe plek dit jaar) zal Sinterklaas alle kinderen begroeten vanuit zijn mooie zetel. Uiteraard kunnen de kinderen ook weer op de foto met Sinterklaas.


Eén week voor de intocht deelt de organiserende TOV op alle basisscholen voor groep 1 tot en met 4 in Sassenheim een knutsel 'mijter' uit. Ook liggen er exemplaren in de diverse winkels. Verven, knutselen, versieren, alles mag. En is de mijter klaar? Dan de kunnen de kinderen de mijter meenemen naar de intocht en het dorp. Op deze manier wordt Sinterklaas extra feestelijk verwelkomd deze middag. De meest originele mijters worden beloond met een prijs van een indoorspeeltuin.


Omroep BO (in de ether 105.3 FM, 88.1 op kabel van Ziggo of via internet www.bollenstreekomroep.nl (Bo Omroep Van de Bollenstreek)) zendt de intocht live uit tussen 12.00 en 14.30 uur op de radio.

Voorhout

De Sint doet het in Voorhout dit jaar anders dan anders. In plaats van op zondag, is hij al op zaterdag 12 november in het dorp. Geen pakjesboot dit jaar, want er zijn werkzaamheden rondom de Nagelbrug.

Van 14.00 tot 16.00 uur is er een puzzeltocht in het winkelgebied van Voorhout. In elke deelnemende TOV-winkel/ horeca staat een Piet. De kinderen kunnen op eigen gelegenheid deze winkels langs om een letter op te halen bij de Pieten. Als de kinderen alle winkels langs zijn geweest en dus alle letters verzameld hebben, wordt er een slagzin gevormd. Met deze slagzin kunnen ze bij Sinterklaas op het Kerkplein een presentje ophalen. De flyer downloaden en uitprinten kan via facebook/tovvoorhout. Sinterklaas zal van 15.00 tot 17.00 uur plaatsnemen op het Kerkplein. Natuurlijk mogen de kleintjes ook Sinterklaas bezoeken zonder de puzzeltocht gedaan te hebben.

Warmond

Sinterklaas komt ook dit jaar natuurlijk weer naar Warmond toe! Op zaterdag 19 november zal Sinterklaas rond 13.00 uur arriveren in het Park Groot Leerust samen met zijn Pieten. Na aankomst kan iedereen hem vergezellen tijdens een optocht door Warmond. Hij wordt dit jaar bijgestaan door een feestelijke Pietenband. Hij zal een aantal straten in Warmond aandoen op weg naar het Trefpunt, waar hem een warm onthaal te wachten staat van vele kinderen. Vanaf 14.15 uur zijn alle kinderen uit groep 1 tot en met groep 4 welkom om samen met de Vereniging tot viering van Warmondse Feesten Sinterklaas te ontvangen en te genieten van een gezellige middag. Ook kinderen van buiten Warmond zijn welkom. De deuren van het Trefpunt gaan om 14.00 uur open. Het feest duurt tot ongeveer 15.30 uur. Sinterklaas zal ook een bezoek brengen aan Mariënhaven. Kijk voor meer informatie op www.vwf-warmond.nl.