Sinterklaas arriveert in de Oosthaven en wordt verwelkomd door burgemeester Carla Breuer. | Foto: fbps/ Peter Schipper
Sinterklaas arriveert in de Oosthaven en wordt verwelkomd door burgemeester Carla Breuer. | Foto: fbps/ Peter Schipper Foto: Peter Schipper

Welkom Sint!

Sassenheim n Terwijl een liedje wordt ingezet door de muziekpieten, bewegen de kinderen op de schouders van hun ouders mee in de maat. Gespannen kijken ze naar het podium: daar staat 'ie! Even daarvoor heeft Sinterklaas voet aan wal gezet in Sassenheim. Er wacht hem op deze koude dag een warm welkom door de honderden kinderen.

Mats (6, 'bijna 7'!) zit bij zijn vader op de nek. Zijn schoen is nog niet gezet. "Dat mag pas nu Sinterklaas er is", merkt hij scherp op. Vanmiddag gaat Mats aan de slag met zijn tekening, nadat hij de Sint een bezoekje in het dorp heeft gebracht. Die is zonder paard, maar in een grote Amerikaanse auto, naar het centrum gereden. 's Avonds zet Mats zijn schoen wel en het zal een van de vele cadeautjes zijn die hij de komende weken krijgt. Want naast pakjesavond op 5 december, viert hij op 4 december zijn eigen verjaardag. Een dubbel spannende tijd dus, met naast pakjes en pepernoten ook nog slingers en taart.