MuBo opende de Beursvloer in 2014. Deelnemers kijken toe en doen ondertussen alvast een oproep. | Foto: archief
MuBo opende de Beursvloer in 2014. Deelnemers kijken toe en doen ondertussen alvast een oproep. | Foto: archief Foto: Marieke Voorn

Handel en handjeklap op de Beursvloer Bollenstreek

n Winst voor verenigingen en bedrijfsleven

Teylingen n Zonder geld elkaar een handje helpen, dat is het doel van de Beursvloer Bollenstreek. De vierde editie van dit maatschappelijk verantwoorde evenement is op woensdag 23 november van 17.00 tot 19.00 uur in het Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.

Henk Waling en Hans Lommerse, twee leden van de Lionsclub Bollenstreek, zijn er uit. "We hebben weer over de 50 aanmeldingen. Reden om deze beurs door te laten gaan." De Beursvloer Bollenstreek, georganiseerd door Lionsclub Bollenstreek in samenwerking met de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijkerhout en Noordwijk, biedt maatschappelijke organisaties, verenigingen en bedrijven gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen en hun wensen kenbaar te maken.

Wensen komen uit

De Beursvloer is bedoeld voor maatschappelijke organisaties en verenigingen in de Bollenstreek. "Je kunt denken aan een zorginstelling, maar ook aan de lokale scouting of een zangvereniging," volgens Waling. "Bijna alle verenigingen hebben wel klussen liggen die nog niet uitgevoerd zijn of niet gerealiseerd kunnen worden omdat daar geld voor nodig is. Zeker organisaties die van subsidies afhankelijk zijn. Deze organisaties of verenigingen kunnen dan naar de Beursvloer komen om hun vraag voor te leggen aan de aanwezige bedrijven en zo proberen een deal te sluiten. Het doel is dat de bedrijven de organisaties helpen bij het vervullen van de vraag en daar dan iets voor terugkrijgen als tegenprestatie. Een tegenbod vanuit de organisatie of vereniging is niet verplicht, maar vergroot wel de kans op een geslaagde match."

Tegenprestatie

Of de match er komt, ligt niet alleen aan de welwillendheid van de bedrijven. De organisaties moeten zelf zorgen dat ze opvallen. Lommerse: "De organisaties en verenigingen moeten niet alleen een goed geformuleerde vraag en bij voorkeur een tegenprestatie hebben, ze moeten ook zichzelf kunnen verkopen. Met zoveel vraag en relatief weinig aanbod, moet je jezelf kunnen onderscheiden. Als er op de beursvloer een deal gesloten wordt, dan wordt er direct een foto gemaakt van de betrokken partijen. Onder toeziend oog van een notaris tekenen ze een overeenkomst. Op deze manier staat de deal zwart op wit en weten alle partijen wat ze van elkaar kunnen verwachten."

Ook aanmelden? Kijk op www.beursvloerbollenstreek.nl.