Wethouder Kees van Velzen overhandigt de speciale 'Glas in het bakkie'-tassen aan klanten van de supermarkt. | Foto: Willem Krol
Wethouder Kees van Velzen overhandigt de speciale 'Glas in het bakkie'-tassen aan klanten van de supermarkt. | Foto: Willem Krol Foto: Willem Krol

n Glas in 't bakkie

Warmond n In 2015 gooiden inwoners van Teylingen gemiddeld 28,4 kilo glas per persoon in de glasbak, 5,7 kilo zat nog bij het restafval. Het kan dus nóg beter, vandaar dat de gemeente meedoet met de campagne 'Glas in 't bakkie'. Op vrijdag gaf wethouder Kees van Velzen het startsein voor de actie.

Het Glas in 't bakkie-promotieteam vraagt in de drie supermarkten in Teylingen aandacht voor de inzameling en recycling van glas. De boodschap is dat glas voortaan met restjes en deksels in de glasbak mag. Anders gezegd: Leeg is schoon genoeg! Glas scheiden wordt hierdoor nog makkelijker. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mogen er nu ook restjes aan het glas blijven zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren.

Op woensdag 30 november staan de promotieteams bij de AH-supermarkten in Voorhout (tussen 11.00 en 14.00 uur) en in Sasenheim (van 15.00 tot 18.00 uur).