Tiny Waasdorp en Jan Brouwer ontvangen de SOS erepenning van voorzitter Alfred Pop. | Foto: pr.
Tiny Waasdorp en Jan Brouwer ontvangen de SOS erepenning van voorzitter Alfred Pop. | Foto: pr. Foto: pr.

SOS-erepenning

Sassenheim n Onder luid applaus van de meer dan 250 aanwezigen is tijdens de dia-avond van de Stichting Oud Sassenheim de SOS-erepenning uitgereikt aan oud-bestuurslid Jan Brouwer en actief Werkgroeplid Tiny Waasdorp-Lascaris. Beiden ontvingen ook een oorkonde.

Jan Brouwer kreeg de eervolle onderscheiding vanwege zijn vertrek uit het bestuur, na 18 jaar de functie van penningmeester te hebben uitgeoefend. Tiny Waasdorp ontving de erepenning vanwege het feit dat zij al 15 jaar actief lid is van de werkgroep Historie en 10 jaar van de werkgroep Genealogie. Daarnaast verricht zij al vele jaren een aantal belangrijk taken binnen de stichting.


Cursus penningmeester

Teylingen n Binnen iedere stichting of vereniging gaat geld om, soms relatief veel geld. De in- en uitgaande gelden moeten zo duidelijk mogelijk worden verantwoord. De penningmeester heeft tot taak alles netjes te administreren, en regelmatig verslag te doen aan het bestuur en aan de kascommissie. Daarvoor hoef je echt geen boekhouder of accountant te zijn om penningmeester te zijn voor een vereniging of stichting.

Stichting Welzijn Teylingen biedt een cursus aan die deelnemers praktische informatie biedt en bijpraat over het penningmeesterschap.

De cursus bestaat uit twee avonden. Op dinsdag 29 november wordt van 19.30 tot 22.00 uur gesproken over de functies en taken van de penningmeester en de inrichting en efficiƫnt voeren van de administratie.

Op dinsdag 6 december wordt gesproken over de jaarrekening en bestuur verslag, de kascommissie en andere onderwerpen zoals verzekeringen, ANBI, subsidies, fondsen en btw. Ook deze bijeenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur.

Voor penningmeester of degene die penningmeester willen worden voor een vereniging of stichting geeft deze cursus een goede basis. Er is ook ruim gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden kan via de website agenda van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl of bel naar 0252 231805.