Zanggroep Cantabile geeft een jaarlijks winterconcert. | Foto: pr.
Zanggroep Cantabile geeft een jaarlijks winterconcert. | Foto: pr. Foto: pr.

Winterconcert zanggroep Cantabile

Voorhout n Zanggroep Cantabile geeft op dinsdag 13 december het winterconcert in de Hervormde Kerk aan de Aletta Jacobslaan in Voorhout. De toegang is gratis.

Ook dit jaar is er een aantrekkelijk programma. Voor de pauze zingt Cantabile bekende musicalsongs, evergreens en populaire liederen. Zo hoort het publiekYoung for ever, Those were the days. Early one morning en Plasir d'Amour. Na de pauze worden er een aantal kerstliederen gezongen; Son of Mary, Still a Bach Christmas en Kings of Orient. Het concert staat onder leiding van Annemieke Janson. Het koor wordt op de piano begeleid door Kasia Predcieczenska. Kasia zal ook een solo ten gehore brengen. Traditiegetrouw is er in de pauze Glühwein en worden er na afloop van het concert heerlijke mandarijntjes aangeboden. De zaal gaat om 19.45 uur open en om 20.15 uur begint het concert.


Kerstival in en op het plein

Sassenheim n Naar het weekend toe van vrijdag 9 en zaterdag 10 december luidt SassemBourg, aan de Jan van Brabantweg in Sassenheim, de kerstperiode feestelijk en spectaculair in. Zij organiseren dit jaar een nieuw evenement, het Kerstival. Dit festijn is op vrijdag 9 december van 13.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 10 december van 11.00 tot 17.00 uur op het plein voor en in SassemBourg. Het Kerstival is gratis toegankelijk.

Er is van alles te doen. Zo worden er gratis knutselworkshops gegeven voor jong en oud en alles daar tussenin. Er wordt informatie verstrekt, gericht op gezondheid en beweging (tijdens de feestdagen). Er zijn leuke (kerst)kramen en bezoekers kunnen genieten van een kerstverhaal dat wordt voorgelezen. Natuurlijk ontbreken de Kerstman, de warme chocolademelk en de glühwein niet. Op zaterdag treden de Lofstem en AC Brass (Adest Musica) op. Liefhebbers kunnen met de Kerstman op de foto en dansen op kerstmuziek.

Lichtjes in de boom

Tot slot worden op beide dagen aan het einde van de middag de lichtjes van de kerstboom op een spectaculaire manier ontstoken door lichtfeeën. Op vrijdag is dat om 17.00 uur in bijzijn van de burgemeester. Zaterdag zal dit iets eerder gebeuren.


'Het moet eruit' bij de broers Speelman

Sassenheim n De Haarlemse broers Daan en Joost Speelman treden op vrijdag 2 december op in Theater 't Onderdak. Na tien jaar met succes maar ook tegenslag, vinden zij het tijd om terug te blikken. Zij pellen hun eerdere shows van zich af als schillen van een ui. Na 'Het moet eruit' is het plan straks fris en schoon verder te gaan met iets nieuws. Voorlopig blijft niets onbesproken en het gaat er muzikaal en humoristisch aan toe. Als het bij de Speelmannen eruit moet, dan komt de hele wereld eruit!

De show begint om 20.15 uur. De entree bedraagt 20 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.hetonderdak.nl,of bel tijdens werkdagen tussen 10.00 tot 11.00 uur naar het secretariaat (0252 225874). Vanaf 45 minuten voor aanvang zijn de resterende kaarten aan de kassa te verkrijgen. Vanaf twee weken voorafgaand zijn toegangskaarten ook te koop bij Primera, Hoofdstraat Sassenheim.


Zinloos zuchten met Mylou Frencken

Warmond n Mylou Frencken speelt op vrijdag 9 december haar recente voorstelling Zinloos zuchten in Theater Het Trefpunt. Mylou, die de meeste mensen vooral kennen als barvrouw annex zangeres van de televisiequiz Met het mes op tafel, verkent in haar voorstelling de Portugese saudade. Een begrip dat valt samen te vatten als 'vergeefs verlangen' naar wat was en wat nog komen zal. Zwaar op de hand? Nee hoor, want net wanneer het allemaal iets te confronterend lijkt te worden en de tranen op komst zijn, is de bevrijdende lach binnen handbereik en ervaart het publiek een heerlijke pijn.

De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 16,50 euro en zijn te koop via www.theaterhettrefpunt.nl of bij de VVV te Warmond.


Aanstormend talent in Cabaretpoel

Sassenheim n Nog onbekende aanstormende cabarettalenten komen op zaterdag 10 december naar Theater 't Onderdak. Zij brengen vier voorstellingen van elk zo'n 25 minuten, zowel per groep als solo. Na negen jaar Cabaretpoel zijn al meerdere uitstekende cabaretiers opgestaan. Maar ook dit jaar wordt angstvallig geheim gehouden wie nu de kans krijgen.

Bij het scouten van de artiesten is gelet op talent, kwaliteit en diversiteit. In de vier optredens krijgt het publiek dus een flinke variatie te zien en te horen, voor elk wat wils. De Cabaretpoel is elk jaar een flink succes, ook al door de onvoorspelbaarheid.

De voorstelling begint om 20.15 uur. De entree bedraagt 12,50 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.hetonderdak.nl,of bel tijdens werkdagen tussen 10.00 tot 11.00 uur naar het secretariaat (0252 225874).