Afbeelding
Foto: Stephan Bekooij

Warmunda fuseert met woningcorporatie Stek

Warmond n Woningstichting Warmunda uit Warmond en woningcorporatie Stek uit Lisse, Hillegom en Teylingen fuseren per 1 januari 2017.

"Alle voor de fusie noodzakelijke goedkeuringen zijn binnen: de drie gemeentes, de huurdersverenigingen en het personeel waren al eerder akkoord gegaan met de fusie en nu heeft ook de minister laten weten dat de fusie door kan gaan," aldus Stek-bestuurder Hans Al.

Steunpunt

'Voor Warmond-huurders komt er in het Trefpunt aan de Herenweg 80 in Warmond vanaf januari op maandagochtend en donderdagmiddag een steunpunt', vertelt interim-bestuurder van Warmunda Marja Duiverman. Zij neemt per 1 januari afscheid. "Alle antwoorden op vragen over wonen en woningen, kunnen huurders vinden op de website www.stek-wonen.nl. Mensen die dat liever niet doen of toch een persoonlijk gesprek willen kunnen naar het steunpunt of een afspraak bij hen thuis maken." Het kantoor van Warmunda wordt verkocht. Het pand aan de Dorpsstraat gaat binnenkort in de verkoop.

De nieuwe corporatie krijgt een omvang van ongeveer 6.700 woningen en 80 personeelsleden. Vier personeelsleden van Warmunda krijgen een nieuwe plek op het kantoor van Stek aan de Hobahostraat in Lisse.


Automobilist tegen pilaar op afrit A44

Sassenheim n Een automobilist is zondagochtend rond 11.30 uur met zijn voertuig frontaal tegen een pilaar van een viaduct gebotst op de afrit van de A44 bij Sassenheim.

De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam in de bocht in een slip. Vervolgens knalde hij met flinke snelheid frontaal tegen een pilaar van het viaduct. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. De ambulancedienst bracht de man met onbekend letsel naar het ziekenhuis. Afrit 5 richting de Rijksstraatweg in Sassenheim was gedurende het ongeval een uur dicht wegens bergingswerkzaamheden.

Begin november gebeurde was er op de afrit ook een ongeval. Hierbij raakte ook een automobilist van de weg, vloog over de kop waarna het voertuig op de zijkant terecht kwam. | Foto: Stephan Bekooij