IJsclubvoorzitter Frans Biemond (rechts) beantwoordt nog de laatste vragen van de commissie. | Foto: Nico Kuyt
IJsclubvoorzitter Frans Biemond (rechts) beantwoordt nog de laatste vragen van de commissie. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Skeelerbaan komt steeds dichterbij voor ijsclubs

Teylingen n De raadscommissie Welzijn kon zich afgelopen maandag helemaal vinden in het geven van een bijdrage voor de aanleg van een skeelerbaan op de landijsbaan in de Veerpolder in Warmond. Het burgerinitiatief gaat als een snel hamerpunt naar de gemeenteraad voor een definitieve bekrachtiging.

Door Nico Kuyt

Het burgerinitiatief is ingediend door de gezamenlijke ijsclubs van Teylingen. Als er geen ijs is, dan kan getraind worden op de skeelerbaan. De nieuwe voorziening trekt nieuwe leden aan en zet de jeugd aan tot sporten, zo is de verwachting. De clubs vragen van de gemeente een eenmalige bijdrage van 125.000 euro en een garantstelling voor maximaal 25.000 euro. Naast acties, leningen en bijdragen van de leden worden daarnaast fondsen aangeboord, zoals het Schipholfonds, het Rabobank Coƶperatiefonds en Fonds 1818. De commissie was maandag voor het verstrekken van de eenmalige bijdrage en het garant staan. Rond de vergadertafel klonken complimenten aan de indieners van het burgerinitiatief over de wijze waarop zij het hebben aangepakt. Positief werd genoemd dat de baan de enige wedstrijdbaan wordt in Zuid-Holland. De dichtstbijzijnde officiƫle 200 meter baan ligt in Purmerend. De verwachting is dat het een grote aantrekkingskracht heeft en een verrijking wordt in het sportaanbod voor gemeente en regio.

Beduusd

De voorzitter van de Warmondse ijsbaan, Frans Biemond, verklaarde maandag 'bijna beduusd' te zijn van de vele complimenten. Hij stipte aan dat de samenwerking tussen de Teylingse ijsclubs 'fantastisch' is. Samen zijn zij bezig met het plan de sport naar een hoger niveau te tillen. Op vragen uit de commissie gaf hij aan met de omwonenden in gesprek te gaan om eventuele vrees weg te nemen over bijvoorbeeld overlast van licht en toename van verkeer. Namens de ijsverenigingen dankte hij de commissie hartelijk voor de bijdrage. De clubs gaan nu een 'rondje fondsen'. Er zijn al aanvragen bij fondsen neergelegd. De ijsclubs hopen volgend jaar de skeelerbaan aan te leggen. De voorzitter nodigde de commissieleden alvast uit om dan een rondje te komen skeeleren.