De kinderen van de onderbouw krijgen bezoek van de voorleespieten. Alexander is door hen gekozen als 'bladzijde-omslaan-leerling' (op de foto). Demi helpt bij het tweede deel van het boek. | Foto: pr.
De kinderen van de onderbouw krijgen bezoek van de voorleespieten. Alexander is door hen gekozen als 'bladzijde-omslaan-leerling' (op de foto). Demi helpt bij het tweede deel van het boek. | Foto: pr. Foto: pr

Pietenpret op de Achtbaan

Voorhout n Alle leerlingen van basisschool De Achtbaan hebben vorige week hun schoen gezet. Op de locatie Beukenrode keken de kinderen de volgende dag vreemd op. Boven op het,vanwege de vrieskou, gladde dak van de school, zagen de leerlingen Meester Carel in een pietenpak. De deuren zaten op slot en Meester Carel struinde door alle klassen waar het een grote rommel was. Toen hij op vele verzoek de deur voor de kinderen opendeed kwam de aap uit de mouw. Meester Carel had al heel lang aangegeven dat hij graag Sinterklaas wilde zijn, maar omdat Sinterklaas best wel serieus moet zijn, leek het hem een beter idee om te oefenen voor Zwarte Piet, want die kan altijd grapjes maken. En zo gezegd, zo gedaan.

Op maandag 5 december worden de Sint en zijn Pieten weer in het zonnetje worden gezet, want dan vieren de leerlingen van De Achtbaan de verjaardag van Sinterklaas.