De Zonnebloem gasten genieten van een lunch in Zoetermeer. | Foto: pr.
De Zonnebloem gasten genieten van een lunch in Zoetermeer. | Foto: pr. Foto: pr.

Senioren winkelen met de Zonnebloem

Warmond n Met een speciale rolstoelbus vertrokken twintig Warmondse gasten met een aantal vrijwilligers naar het Winkelcentrum Het Stadshart in Zoetermeer.

Het werd een gezellig dagje ui". De Warmondse afdeling van de Zonnebloem, had voor deze locatie gekozen, omdat er zowel overdekt als buiten gewinkeld kon worden. Na een lekker kopje koffie met gebak waaierde de groep Warmonders alle kanten uit om heerlijk te gaan shoppen. Het winkelaanbod was enorm, zodat er voor elk wat wils was. Om 13.00 uur verzamelde de groep zich in een restaurant voor een uitgebreide lunch, bestaande uit soep broodjes en een kroket.

Na een tweede winkelronde zochten de deelnemers de bus weer op om voldaan huiswaarts te keren.


Lezing over geschiedenis Joden en Christenen

Sassenheim n Historicus Jona Lendering geeft op woensdag 7 december een lezing over de periode van 200 voor Christus tot 100 na Christus in het land Israël.

In die paar eeuwen gebeurt er veel in zowel het Jodendom als het Christendom. Beide religies maken in die periode een belangrijke ontwikkeling door. Het Jodendom krijgt zijn definitieve vorm en stelt de omvang van de voor hen heilige boeken vast. Het Christendom vindt in deze tijd zijn ontstaan en krijgt in de persoon van Jezus van Nazareth een gezicht en meer dan dat. Lendering schreef over deze periode het boek Israël verdeeld, dat in 2015 verscheen. Tijdens deze lezing zal hij nader ingaan op de inhoud van dit boek.

De lezing wordt georganiseerd door de Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken Sassenheim/Warmond en is om 20.00 uur in de Julianakerk, Julianalaan 6, Sassenheim. De toegang bedraagt 3 euro.


Rust en ruimte         tijdens Taizéviering

Sassenheim n In de Dorpskerk wordt op zondag 4 december weer een oecumenische Taizéviering gehouden. De viering begint om 19.00 uur. Voorganger is ds. T. Moll en het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent haar medewerking. Swenske Mout en Johan Faas zullen ons begeleiden met dwarsfluit en klarinet.

De Taizédienst voegt iets toe aan de gebruikelijke zondagse kerkdiensten met de specifieke Taizézang. De stilte krijgt in deze gebedsdienst een belangrijke plaats. Een stilte die rust en ruimte geeft voor inkeer in deze drukke decembermaand. Even een stil moment om bewust toe te leven naar Kerst. Gun jezelf de tijd om even op adem te komen. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken voor een situatie in de wereld of iemand in gedachte is.