Trudy Waasdorp en Ruud Hogervorst van de mediatheek Rijnlands Lyceum nemen de Nationale Mediatheek Trofee in ontvangst. | Foto: pr.
Trudy Waasdorp en Ruud Hogervorst van de mediatheek Rijnlands Lyceum nemen de Nationale Mediatheek Trofee in ontvangst. | Foto: pr. Foto: pr.

n De beste mediatheek staat in Sassenheim

Sassenheim n "Super", zo reageert Trudy Waasdorp, mediathecaris van het Rijnlands Lyceum Sassenheim, op het winnen op 22 november van de Nationale Mediatheek Trofee. "We hebben inderdaad een geweldige mediatheek in onze school en de Nationale Mediatheek Trofee ervoor overhandigd krijgen is een erkenning. Samen met mediatheekcollega's Ruud en Lydia en de vaksecties kan de school inderdaad een heel goede leesomgeving bieden. Input van onze leerlingen is daarbij ook van groot belang, het is dan ook een wisselwerking. Wij kunnen op wensen inspelen, waarop de mediatheek nog weer meer wordt gebruikt en gewaardeerd. En dat alles was aanleiding voor onze leerlingen Naut en Danielle, nu leerlingen in vwo6, om ons vorig jaar op te geven voor deze trofee."


De Nationale Mediatheek Trofee werd tijdens de Dag van het Literatuuronderwijs bekendgemaakt, in totaal werden 72 inzendingen ontvangen. Voor de zesde maal reikten de organisatoren, Stichting Lezen en Passionate Bulkboek, deze prijs uit voor de beste leesomgeving in het voortgezet onderwijs. Naast de gebruiksvriendelijkheid en indeling van de mediatheek, roemt de jury in het rapport de nauwe samenwerking met de docenten op school. Daarnaast is de overstap van jeugdliteratuur en volwassen literatuur goed uitgedacht én uitgevoerd. Als winnaar van de Nationale Mediatheek Trofee 2016 ontvangt de mediathecaris van de school een boekenpakket 1000 euro.