Wessel van Noort pakt de bal in de rebound. Jet Hendriks (m) weet topscoorder Ilona van den Berg op één doelpunt te houden. | Foto: pr./Rene van Dam Foto: pr./ Rene van Dam

Eerste punten voor TOP

Sassenheim n De start van het seizoen ging verloren, maar in de wedstrijd tegen AW.DTV pakte TOP de eerste twee wedstrijdpunten.

25         AW.DTV

32         TOP

De wedstrijd begon voor TOP best even moeizaam. Het stond namelijk al snel 3-0 na 3 minuten door mooie goals van de heren van AW.DTV. TOP trok de stand redelijk snel gelijk, maar het was toch steeds AW.DTV dat als eerste scoorde, waarbij vooral het tweede verdedigingsvak moeite had om de goals tegen te houden. Pas bij 8-9 door een zeer zuiver schietende Celeste Split (in de wedstrijd goed in totaal acht doelpunten) werd de eerste voorsprong op het scorebord gezet. TOP nam het scoringsinitiatief over en via Barbara Brouwer en Celeste Split was het met rust 10-12.

Na rust begon TOP gelijk met een goal van Barbara Brouwer, maar deze werd om onverklaarbare redenen afgekeurd en vervolgens profiteerde AW.DTV daarvan. TOP kon nog steeds moeilijk grip krijgen op de scherp schietende heren, maar liep toch langzaam uit en trok de wedstrijd naar zich toe. Wessel van Noort kende een goede invalbeurt. De jongeling scoorde drie keer. De winst kwam niet meer in gevaar en doordat AW.DTV het de laatste 10 minuten wel geloofde was de eindstand 25 -32 voor TOP.

De volgende wedstrijd is vanavond, woensdag 30 november, om 20.30 uur tegen KZ/Hiltex uit Koog aan den Zaan in de sporthal De Korf.

Dames Forwodians blijven maar winnen

Voorhout n De dames van basketbalvereniging Forwodians hebben tot nu toe een perfecte reeks neergezet; alle wedstrijden werden gewonnen. Ook tegen basketbalvereniging Leiderdorp werden de punten gepakt.

43         Leiderdorp

68         Forwodians

Binnen 30 seconden maakt Sabine den Os de eerste punten voor Voorhout. Na een punt uit een vrije worp, een driepunter en een gewoon schot, gaan de punten snel omhoog voor Forwodians. Inge Gouw weet aan het eind van de eerste periode ook twee keer een driepunter te scoren. De eerste periode wordt afgesloten met 9-19 winst.

De tweede periode begint met een score van Marjon van Egmond. Beide team verdubbelen hun score en de Voorhoutse dames gaan de rust in met een voorsprong van 18-37.

In de derde periode loopt Leiderdorp een beetje in en snel achter elkaar scoren ze vijf punten. Marjon van Egmond en Sabine den Os geven snel antwoord op deze scores en ook Zeneb Mansour Baker en Fenny van de Nouland zorgen dat het verschil in punten gelijk blijft. Beide teams scoren 9 punten.

In de vierde periode staat Lotte van der Hulst op de juiste plek en scoort meteen. Nadat de bal mooi rondgespeeld wordt weet ook Mansour Baker op het juiste moment naar de basket te gaan en met een mooie lay-up scoort ze voor Forwodians. De vierde periode wordt afgesloten met een eindstand van 43-68.

Op zaterdag 3 december speelt Forwodians om 19.30 uur tegen de nummer 2 in sporthal de Schans.