Het concert wordt gegeven in de Protestantse kerk. | Foto: archief/Peter Sch
Het concert wordt gegeven in de Protestantse kerk. | Foto: archief/Peter Sch Foto: pr. / Peter Schipper

Alphens kamerkoor brengt kerstsfeer in Warmond

Warmond n Het Alphens Kamerkoor Cantabile, onder leiding van Simon Stelling, brengt op zaterdag 10 december de inwoners van Warmond in kerstsfeer tijdens het traditionele kerstconcert, dat het koor elk jaar een aantal keren verzorgt.

Geheel volgens de Engelse traditie zal het koor zingend de donkere kerk binnenkomen; altijd een hoogtepunt voor het publiek, dat ook bij het programma betrokken zal worden en dat diverse bekende Christmas-Carols kan meezingen. Daarnaast brengt het koor kerstmuziek uit heel Europa, waaronder 'Northern Lights' van de hedendaagse Noorse componist Ola Gjeilo. Ook oud-Nederlandse kerstliederen en geliefde Duitse Weihnachtslieder staan op het programma.

Het koor, dat enkele jaren geleden goud won op het internationale concours 'Tonen 2000', wordt aan het orgel begeleid door Alexander Schippers. Simon Stelling zal als organist op het pas gerestaureerde Lohmanorgel enkele korte orgelsoli ten gehore brengen.


Het concert begint om 20.15 uur en wordt gegeven in de Protestantse Kerk aan de Herenweg in Warmond. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt 10 euro, kinderen tot 16 jaar betalen 5 euro entree.