Harry Bakker (H&B Bouw), wethouder Brekelmans en Marja Duiverman (directeur Warmunda) presenteren het plan. | Foto: pr.
Harry Bakker (H&B Bouw), wethouder Brekelmans en Marja Duiverman (directeur Warmunda) presenteren het plan. | Foto: pr. Foto: pr.

Inloopavond over woningbouw op terrein oude gemeentewerf

Warmond n De gemeente Teylingen, Woningstichting Warmunda en H&B Bouw ondertekenden vorige week een overeenkomst voor de bouw van 25 eengezinswoningen op de voormalige gemeentewerf aan de Van den Woudestraat 1a. Op woensdag 14 december is een informatieavond.

In Warmond is behoefte aan eengezinswoningen voor startende kopers en betaalbare huurwoningen. Het doel is om die te realiseren op de voormalige gemeentewerf. Die grond is eigendom van de gemeente. In januari van dit jaar sloot de gemeente een samenwerkingsovereenkomst met woningstichting Warmunda om sociale huurwoningen op deze plek te realiseren. Gezamenlijk selecteerden zij H&B Bouw voor de bouw van de huurwoningen en de ontwikkeling van koopwoningen.

In het nieuwe woongebied zijn 25 eengezinswoningen gepland. Twaalf daarvan worden sociale huurwoningen, door fusie vanaf 1 januari 2017 in bezit van Woonstichting Stek. De helft van de huurwoningen is bestemd voor een huishouden van drie of meer personen met een inkomen tot 30.000 euro. Zij betalen maximaal 628,76 euro huur. De overige woningen zijn te huur voor 710,68 euro in de maand. De dertien eengezinswoningen in de koopsector worden in het middeldure segment gerealiseerd.

Inloopavond

Voor belanghebbenden organiseert de gemeente Teylingen op 14 december een inloopavond van 19.30 tot 21.00 uur in het Trefpunt, Herenweg 80 in Warmond. Tijdens deze bijeenkomst kunnen de aanwezigen vragen stellen over het bestemmingsplan, maar ook over de verkoop of huur van de te realiseren woningen.

Het ontwerpbestemmingsplan voor de ontwikkeling ligt tot en met woensdag 11 januari 2017 ter inzage in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. In die periode kunnen zienswijzen worden ingediend op het plan.

Als de vaststelling van het bestemmingsplan zonder bezwaar verloopt, kan na de zomer van 2017 gestart worden met de bouwwerkzaamheden.