Handbaldames naar ruime winst

Voorhout n De handbaldames van Foreholte hadden zaterdag geen moeite met rode lantaarndrager United Breda.

13         United Breda

39         Foreholte

Topscoorder Wendy Smits en keepster Williënne van der Plas bleven in Breda aan de kant met een blessure. Junior keepster Romy Verweij viel in en keepte een hele degelijke tweede helft. In de eerste helft liet Mayra de Boer haar klasse zien, met een ruststand van 5-17.

Hoewel het niveau verschil duidelijk bleek, moet gezegd worden, dat United Breda bleef streven naar het opzetten van een goede aanval en het hanteren van een open verdediging. Vanwege ziekte werd de wedstrijd geleid door slechts één scheidsrechter, maar de beide teams speelden hun eigen wedstrijd. Foreholte kon zich uitleven in de break. Negentien keer was er de gelegenheid en zeventien keer was het raak. Zowel als in de break als in aanvallend opzet werd er door de dames uit Voorhout goed samengewerkt. United Breda moest geregeld aan de noodrem trekken en ontving enkele tijdstraffen en acht strafworpen tegen. Alle speelsters van Foreholte kregen van coach Ricardo Clarijs speelminuten.

Scores: Dana Vincenten (8(7p)) en Ramona Vink (8), Marisha vd Geest en Saskia Kolster (beiden 4), Naomi Hoogervorst en Kim Schuurbiers en Malu Oud en Britt van Leijden (allen 3), Melanie Zwaan, Nikki vd Post en Chantal Slegterhorst (allen 1).