Het harmonieorkest van St. Cecilia speelde verschillende werken van kerstmuziek in de Bartholomeuskerk. | Foto: pr.
Het harmonieorkest van St. Cecilia speelde verschillende werken van kerstmuziek in de Bartholomeuskerk. | Foto: pr. Foto: pr.

'Halleluja' klinkt in de kerk

Voorhout n In de Bartholomeuskerk werd zaterdag 18 december een kerstconcert gegeven door het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia. Dirigent Paul Martens bracht met het orkest onder andere 'Ouverture to a Winter Festival', 'Pastorale', 'Halleluja' en 'Christmas Calypso'. Klarinettist Francoise droeg een kerstgedicht voor, Ton Wolvers een kerstverhaal en Caroline Dangerman deed haar voordracht tijdens 'Away in a manger'. Het leerlingenorkest ondersteunde het harmonieorkest bij een aantal werken en ook bij de samenzang. Daarnaast konden de bezoekers luisteren naar muziek van koor Elan.


Tesla rijden op de Duurzaamheidsmarkt

Teylingen n De gemeente Teylingen houdt op woensdag 28 december een duurzaamheidsmarkt in Sassembourg in Sassenheim. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen alle inwoners van Teylingen zich laten informeren over de stand van zaken in de gemeente en hoe zij zelf kunnen bijdrage aan het verduurzamen van Teylingen.

De gemeente heeft als voornemen om in 2030 100 procent duurzaam te zijn. Een ambitieuze doelstelling maar niet onmogelijk. Er wordt al hard aan gewerkt door de gemeente, inwoners en ondernemers. De markt geeft een inkijkje in waar we nu staan en wat er nog moet gebeuren. En niet geheel onbelangrijk: wat inwoners hier zelf aan kunnen doen. Het vervangen van een gewone lamp door een ledlamp of wat vaker de trap nemen kan hier bijvoorbeeld een bijdrage aan leveren.

Programma

Niet alleen de gemeente maar ook inwoners en ondernemers presenteren op de markt hun duurzame projecten en initiatieven. Inwoners kunnen hun duurzame wensen voor 2017 achterlaten. Deze worden door de gemeente verzameld en in 2017 aangeboden aan de gemeenteraad. Verder kunnen bezoekers ervaren hoe het is om in een duurzame Tesla te rijden. Daarnaast is er een interactief programma voor kinderen. Zij kunnen knutselen met gerecyclede materialen en een duurzame wens achterlaten waarmee ze kans maken op een uitstapje met de hele klas.

Wethouder Kees van Velzen opent op 28 december om 11.00 uur de duurzaamheidsmarkt in Sassembourg , Jan van Brabantweg 7, Sassenheim.


Kerstconcert door jeugd

Sassenheim n Naast de drie jeugdorkesten, het Aspiranten-, Starters- en Leerlingenorkest, speelde op zaterdag 17 december ook de Blokfluitgroep tijdens het kerstconcert van Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim. Daarnaast liet kinderkoor de Schalmei van zich horen. In de sfeervol versierde Julianakerk eindigde het Leerlingenorkest swingend met een bewerking van 'Joy to the world' door Paul Curnow.

Crescendo speelt kerstliedjes in de Julianakerk. | Foto: pr.