Francesca Lollobrigida en Iris van der Stelt (r) vieren dat zij als eersten over de streep komen. | Foto: pr./ Arjen Vervoort.
Francesca Lollobrigida en Iris van der Stelt (r) vieren dat zij als eersten over de streep komen. | Foto: pr./ Arjen Vervoort. Foto: pr./ Arjen Vervoort.

Zilver voor Iris van der Stelt

Warmond n Francesca Lollobrigida heeft de vierdaagse marathonwedstrijd met overmacht gewonnen. Na de winst in Leeuwarden op donderdag 15 december was zij ook de daaropvolgende dagen in Utrecht, Breda en in de afsluitende race in Alkmaar op zondag 18 december de snelste schaatsster en zij neemt het hexaleiderspak mee naar Italiƫ. De rijdsters van de Warmondse IJsclub hebben zich wel goed laten zien. Iris van der Stelt (WIJC en bij marathonploeg MKBasics.nl de ploeggenote van Lollobrigida) eindigde deze vierdaagse met zilver. Zij had die tweede plek stevig in handen. Tweemaal eindigde Van der Stelt als tweede en tweemaal als derde.

Tijdens de tweede wedstrijd, in Utrecht, probeerde Lisa van der Geest (WIJC en marathon ploeggenote van Lollobrigida en Van der Stelt) nog weg te komen. Twintig ronden voor het einde plaatste zij een demarrage, aangemoedigd door de toeschouwers, maar de verzuring sloeg toe en drie ronden voor het einde werd zij teruggehaald. Vervolgens zag ze wel Lollobrigida en Van der Stelt eerste en tweede worden.

Beslissende ontsnapping

Loesanne van der Geest, dit jaar voor het eerst meerijdend in de TOPdivisie dames, heeft tijdens deze vierdaagse haar eerste marathonpunten gescoord en sloot de competitie af als 30ste. Broer Leander van der Geest streed tijdens de openingswedstrijd van de vierdaagse lang om de zege. Hij maakt deel uit van de beslissende ontsnapping, viel aan, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de negende plaats. Leander van der Geest sloot de vierdaagse uiteindelijk af als 23ste in de eindstand.