Het eerste team is kampioen: (v.l.n.r.) Gé van der Willigen, Ad van der Geest, Ed van Dorp en Jaap Meiland. | Foto: pr.
Het eerste team is kampioen: (v.l.n.r.) Gé van der Willigen, Ad van der Geest, Ed van Dorp en Jaap Meiland. | Foto: pr. Foto: pr.

Tafeltenniskampioen

Sassenheim n Het eerste team van de tafeltennisvereniging TTV Sassem is in de najaarscompetitie met overmacht kampioen geworden in de derde klasse. Jaap Meiland haalde hierbij een echt huzarenstukje uit door ongeslagen te blijven. Ook de andere teamleden scoorden goed: Ed van Dorp won 79 procent van zijn partijen, Ad van der Geest 61 en Gé van der Willigen 54 procent. Dat betekent dat het team de volgende voorjaarscompetitie in de regionale tweede klasse uitkomt.

Ook voor de overige teams van de Sassenheimse tafeltennisvereniging is de najaarscompetitie goed verlopen. Het tweede en het derde team handhaafden zich gemakkelijk in de vierde klasse. Beide teams eindigden op de tweede plaats. Sassem 4 en 5 komen ook volgend seizoen uit in de vijfde klasse. Deze teams eindigden allebei op de derde plaats in hun poule.


Eerste teams VCS pakken belangrijke punten

Sassenheim n Dames 1 en heren 1 van Volleybalclub Sassenheim kwamen vorige week voor de laatste keer in actie. Beide teams sloten 2016 af met een 3-1 overwinning.

Voor heren 1 waren het belangrijke punten na een aantal verliespartijen. Het Zoetermeerse Zovoc, dat twee plekken lager staat, maakte het VCS knap lastig. De eerste set ging, ondanks een voorsprong, uiteindelijk naar Zovoc, waarna heren 1 alsnog orde op zaken stelde in de daaropvolgende sets. De vier behaalde punten zorgen ervoor dat de volleyballers voorlopig niet te ver in de degradatiezone van de promotieklasse duiken.

Voor VCS dames 1 was hekkensluiter Inter Rijswijk de tegenstander. Een aantal serviceseries en een goede aanvalsdruk op het midden zorgden voor een 2-0 voorsprong in sets. Desondanks kon VCS niet doordrukken en de derde set ging met ruime cijfers naar Inter Rijswijk. In de vierde set nam VCS een voorsprong, maar de tegenstander wilde nog niet van opgeven weten en kwam weer bijna op gelijke hoogte. Een foutservice van Inter Rijswijk betekende het einde van het verzet. Dames 1 sluit door deze overwinning 2016 af op de vijfde plaats in de promotieklasse. Op vrijdag 6 januari is de derde bekerronde tegen VSTS uit Bodegraven, koploper in de derde divisie.


Introductie badminton

Sassenheim n BC Dynamo Sassem organiseert een vierweekse introductiecursus voor beginnende badmintonners. Onder begeleiding van een trainer worden de eerste technieken en spelregels bijgebracht. De cursus is bedoeld voor volwassenen (18 jaar of ouder) die gewoon eens willen kijken of deze sport iets voor hen is. De cursus duurt 4 weken en wordt gehouden op de vrijdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur op de volgende data: 27 januari, 3, 10 en 17 februari in Sporthal Wasbeek. De kosten voor deze introductiecursus bedragen 15 euro; dit is inclusief het gebruik van racket en shuttles. Voor inlichtingen en/of aanmelding voor 20 januari, neem contact op met Peter van der Voort via 0252-220902 of mail naar peter.vandervoort@kpnplanet.nl. Meer op www.bcdynamosassem.nl.