Kerkbalanslopers in de startblokken voor Actie Kerkbalans. | Foto: pr.
Kerkbalanslopers in de startblokken voor Actie Kerkbalans. | Foto: pr. Foto: pr.

De Kleine Kerk luidt Actie Kerkbalans in

Voorhout n De protestantse gemeente 'de Kleine Kerk' heeft zaterdag 21 januari de Actie Kerkbalans 'ingeluid'.

Evenals op ruim honderd andere plaatsen in het land, werd dit weekend de officiële aftrap gegeven aan de landelijke Actie Kerkbalans. Een grote groep vrijwilligers die de enveloppen bij de leden van de Kleine Kerk deze week rond gaan brengen, kwamen in het kerkelijk centrum 'de Verdieping' aan de Dr. Aletta Jacobslaan in Voorhout bijeen.

Financiële bijdrage

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. Voor de campagne van 2017 is het thema 'Mijn kerk verbindt'.

De campagne loopt van zaterdag 21 januari tot en met zondag 5 februari. De leden van 'de Kleine Kerk' kunnen via de mail uitgenodigd worden voor een financiële toezegging.


Collecte in Teylingen voor de Hersenstichting

Teylingen n Collectanten van de Hersenstichting gaan van maandag 30 januari tot en met zaterdag 4 februari langs de deuren in Sassenheim, Voorhout en Warmond. Ze zamelen geld in voor mensen met een hersenaandoening.

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven voorlichting, voeren vernieuwende projecten uit en werken aan goede patiëntenzorg. Voor dit werk is veel geld nodig.

Geen collectant aan de deur gehad, maar toch een donatie doen? Dat kan een gift over te maken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Voor meer informatie, kijk op www.hersenstichting.nl.

_____________________

Restaurant 't Soldaatje VOC sluit deuren

Voorhout n De eigenaar van kookstudio De Tulphoeve gaat stoppen met restaurant 't Soldaatje in Voorhout.

"De praktijk heeft ons geleerd dat twee zaken wat veel is. De kookstudio wordt steeds drukker en die combinatie was niet vol te houden," zegt Jos Ruiters eigenaar van de Tulphoeve en restaurant 't Soldaatje.

Met ingang van 29 januari 2017 zal het restaurant gesloten zijn. Voor het pand wordt een koper of huurder gezocht.