Afbeelding
Foto: pr.

Teylingen van A tot Z

Teylingen n Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Vereniging van Postzegelverzamelaars Sassenheim (VvPVS)

Opgericht: 15 november 1956

Aantal leden: 50

Wie zijn wij en wat doen we?

De vereniging is opgericht op 15 november 1956 en had toen 30 leden en 3 jeugdleden. Het ledenaantal groeide met de jaren en in 1989 hadden we 177 leden en 17 jeugdleden. Na dit top jaar staan we nu op 50 leden en hebben geen jeugdleden meer. Het bestuur bestaat uit drie leden, wat eigenlijk te weinig is voor het werk wat gedaan moet worden.

Wij zijn een vereniging tot bevordering van postzegel verzamelen maar ook andere verzamel gebieden hebben onze aandacht (bijvoorbeeld munten, telefoonkaarten en prentkaarten).

Waarom is het zo'n leuke vereniging?

Wij organiseren elke maand een ruil en veiling avond, dit doen we negen keer per jaar. Op die avond wordt er ook een loterij gehouden.

Op deze avonden zijn ook niet leden van harte welkom om eens kennis te maken met onze vereniging en onze mooie hobby het verzamelen van postzegels. Dit kan op vele manieren: landen verzamelen, brieven met zegels erop of stempels, ook kan je een thema kiezen bijvoorbeeld sport, bloemen, dieren of schilderijen en zo zijn er nog vele manieren om het verzamelen leuk te maken en vooral betaalbaar te houden.

Wat is jullie ambitie?

Het ledenbestand uit te breiden met meer leden en vooral jongeren in de leeftijd van 8 t/m 20 jaar maar eigenlijk is iedereen welkom. De schoolgaande jeugd willen wij benaderen via de scholen van de gemeente Teylingen d.m.v. een tekenwedstrijd met als item een bezienswaardigheid in de gemeente. Van de winnende tekening zal dan een postzegel worden gemaakt. Voor de winnende school is er ook nog geldprijs te verdienen. Ook wordt gedacht om in samenwerking met de bibliotheek op een woensdagmiddag een informatie/doe middag te organiseren om de jeugd te laten kennis maken met het verzamelen van Postzegels.

Informatie:

Voor meer informatie, neem contact op met Ben Doornekamp: bel 0252-216740 of stuur een e-mail naar bgd194500@gmail.com.

Ook kunt u langs komen op een van de clubavonden, die elke derde maandag van de maand van 19.30 tot 21.30 uur (uitgezonderd de maanden juni, juli en augustus) worden gehouden in het gebouw van de postduivenvereniging "De Blauwband" aan de Vijfmeiweg 39 in Sassenheim.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl. Alle eerdere edities van Teylingen van A tot Z staan op www.deteylinger.nl.