Wethouder Kees van Velzen en voorzitter van de stichting Joep Derksen (r) tekenen de nieuwe beheerovereenkomst. | Foto: Piet van Kampen
Wethouder Kees van Velzen en voorzitter van de stichting Joep Derksen (r) tekenen de nieuwe beheerovereenkomst. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Park Overbosch voor nog eens tien jaar in beheer stichting

Voorhout n De gemeente Teylingen heeft veel vertrouwen in de vrijwilligers van de Stichting Park Overbosch. Dat werd afgelopen maandag bezegeld door wethouder Kees van Velzen, die zijn handtekening zette onder de vernieuwde beheerovereenkomst, die met tien jaar is verlengd.

Door Piet van Kampen

Vijf jaar geleden werd de stichting in het leven geroepen. Een aantal vrijwilligers met hart voor de natuur maakte zich sterk om Park Overbosch te behouden en te revitaliseren. 'Wat bezielt die mensen om daar zoveel energie in te stoppen?' vroeg de wethouder zich destijds af. Nou wat die mensen bezielde is de laatste jaren duidelijk geworden. Paden werden begaanbaar gemaakt en er werd een nieuw toegangshek geplaatst. Ook werden er nieuwe planten aangebracht en voor de wandelaar die even een pauze wil nemen, ontbreekt het zitmeubilair ook niet. Het succes van deze aanpak werd bekroond door het toekennen van de Groene Vlag.

In 2016 is een evaluatie gehouden tussen de gemeente en de stichting en is vastgesteld dat de stichting in haar doelstelling is geslaagd.

Samenwerking

Van Velzen prees de samenwerking tussen de stichting en de gemeente. "Jullie zijn een goede partner en de samenwerking is uitstekend. Wij als gemeente hebben veel vertrouwen in de toekomst vandaar dat de beheerovereenkomst met tien jaar wordt verlengd. Het is een hele bestendige situatie. De kwaliteit van het park is toegenomen. Mijn welgemeende complimenten."

Joep Derksen, voorzitter van de stichting, schetste in korte bewoordingen wat er zoal de laatste vijf jaar is bereikt. Het volgende punt op het wensenlijstje is een opknapbeurt voor de vijver.

Van Velzen dacht nog even verder vooruit. 'Het zou ook mooi zijn als er hier een aanlegsteiger komt voor de toeristen, want er varen er tijdens de mooie dagen heel veel langs. Het zou ook voor het toerisme voor Voorhout bevorderlijk zijn," sprak hij zijn wens uit. Nu de beheerovereenkomst met tien jaar is verlengd tot 31 december 2026, blijft Park Overbosch in vertrouwde handen van de vrijwilligers die er hun ziel en zaligheid in steken.