In het verhaal van Into the Woods worden bekende sprookjes op de hak genomen. | Foto: pr./Monica Stuurop
In het verhaal van Into the Woods worden bekende sprookjes op de hak genomen. | Foto: pr./Monica Stuurop Foto: pr.

Musicalgeschiedenis komt tot leven

Teylingen n Theaterschool Teylingen kan terugkijken op een weekend om niet snel te vergeten. Ontroerend, komisch, maar vooral verrassend was de voorstelling Geloof in je Eigen Talent in @Hok in Voorhout, waarin de cast het publiek meenam naar hoogtepunten uit de musicalgeschiedenis. Liefhebbers herkenden liedjes uit hitmusicals zoals Elisabeth, Evita en Annie en voor vooral de jongere bezoekers was dit hét moment om ermee kennis te maken. Aangrijpende producties werden afgewisseld met meer lachwekkende scènes uit onder meer Chicago en Into the Woods.


Stimuleringsregeling groene initiatieven

Teylingen n Inwoners van Zuid-Holland die starten met crowdfunding voor een groen initiatief in hun buurt maken kans op een bijdrage van de provincie Zuid-Holland. Ook kunnen zij via crowdfundingplatform 'Voor je Buurt' extra begeleiding krijgen bij het opzetten van hun campagne. Inmiddels hebben de eerste tien groene initiatieven in Zuid-Holland al een financiële bijdrage van de provincie gekregen. Meedoen kan nog steeds: per initiatief draagt de provincie maximaal 5.000 euro bij aan de crowdfundingcampagne.

De provincie wil met de zogenoemde 'Groene Verdubbelaar' initiatiefnemers groene initiatieven een duwtje in de rug geven. Vijf projecten zijn dankzij de crowdfundingcampagne en de bijdrage van de provincie inmiddels volledig gefinancierd. Deze projecten worden de komende maanden gerealiseerd. Natuurbelevingstuin De Bult in Nieuwe Wetering krijgt een uitkijktoren, Buitenplaats Sion in Rijswijk heeft geld ingezameld voor een Buurtboomgaard, in Voorschoten wordt de binnentuin van de bibliotheek omgetoverd tot ontdektuin, in Voorhout komt er een nieuwe kruiwagen voor woonzorglocatie het Overbosch en in Zwijndrecht kunnen bezoekers van recreatiegebied Hooge Nesse straks via webcams naar vogelnesten kijken. In totaal haalden deze vijf projecten 27.000 euro op waarvan de provincie 13.000 euro heeft bijgedragen. De overige vijf projecten starten in februari en maart met hun crowdfundingcampagne.


Aanmelden

De provincie Zuid-Holland heeft voor het jaar 2017 in totaal 50.000 euro beschikbaar gesteld voor het ondersteunen van crowdfundingcampagnes. Initiatieven kunnen maximaal 5.000 euro en 50 procent van hun doelbedrag ontvangen mits ze de andere helft via crowdfunding ophalen. Ga voor meer informatie over de bijdrage van de Provincie en het starten van een campagne naar: www.voorjebuurt.nl/zuid-holland.