Afbeelding
Foto: pr.

Teylingen van A tot Z

Teylingen n Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam: Volksuniversiteit Teylingen

Opgericht in: 1972

Aantal leden: 10 vrijwilligers

Wie zijn we en wat doen we?

Wij bieden voor iedereen cursussen en workshops op allerlei terreinen aan voor een redelijke prijs. Hierbij kunt u denken aan diverse kunstvormen, hobbycursussen, talen en bewegingscursussen.

Waarom is het een fijne organisatie?

De cursussen en workshop zijn bedoeld om iets te leren wat u altijd al hebt willen doen, hetzij op het gebied van allerlei hobby's, dan wel op het gebied van talen of kunstgeschiedenis. Daarnaast worden bewegingscursussen zoals yoga en tai chi op beginners- en gevorderdenniveau aangeboden. Ook nieuwe ontwikkelingen zoals Mindfullness zijn te vinden in ons programma. Onze keramiekcursussen hebben een hele goede naam, vanwege het hoge niveau dat men kan bereiken. Zo langzamerhand zijn wij uitgegroeid tot het keramisch centrum van de Duin- en Bollenstreek.

Ook op het gebied van tekenen, schilderen en beeldhouwen hebben wij veel te bieden.Er is voor iedereen op elk niveau wel iets te vinden, want de drempel is laag, omdat wij geen diploma's vragen of geven. Iedereen komt naar onze cursussen voor de gezelligheid en leert dan ook nog veel.

Wat is jullie ambitie?

Wij willen graag mensen tussen de 30 en de 50 jaar bereiken, maar omdat zij een druk leven hebben, is er niet altijd tijd om gedurende een heel seizoen cursussen te volgen. Kortlopende cursussen kan daarop het antwoord zijn. Tevens willen wij de mogelijkheid onderzoeken om bijvoorbeeld workshops voor het bedrijfsleven, gemeentelijke diensten of stichtingen te ontwikkelen.

Heeft u een vraag? Klop gerust bij ons aan en wij gaan kijken of we daar een mouw aan kunnen passen.

Meer informatie: www.vu-teylingen.nl

Onze cursussen beeldhouwen, boetseren, tekenen en aquarelleren vinden plaats in Sassenheim in het gebouw van de Vrije Academie aan de St. Antoniuslaan 24a. Alle overige cursussen worden gegeven op onze cursuslokatie in Voorhout, Agneshove 87/89. De ingang is te vinden aan de kant van het parkeerterrein van Woonservicecentrum Agnesstaete. Alleen de cursus meubels stofferen wordt gegeven in de Loods van de fam. Warmerdam, Rijnsburgerweg 64 te Voorhout.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl. Alle eerdere edities van Teylingen van A tot Z staan op www.deteylinger.nl.