Daniel Harmzen scoort een doorloopbal op aangeven van Jet Hendriks (r). | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./Rene van Dam

In de laatste minuut stelt TOP de twee punten veilig

Sassenheim n De wedstrijd TOP/Quoratio - DOS'46, nummer 2 tegen 6 in de Korfbal League, werd gespeeld op vrijdagavond vanwege de live-uitzending op Ziggo Sport. In de sporthal de Korf speelden beide ploegen niet de beste wedstrijd, maar bleef het tot het laatste fluitsignaal wel spannend.

22         TOP

21         Dos'46

DOS'46 had goed grip op de heren van TOP, maar de TOP-dames namen de scorende taak voortreffelijk over. Vooral Celeste Split en Jet Hendriks waren zuiver; zij namen samen maar liefst 12 van de 22 doelpunten voor hun rekening. Tel daarbij de drie overige damesgoals bij op en het was duidelijk dat het ladiesnight was bij TOP. De DOS-dames konden hier slechts zes goals tegenover stellen.

Het eerste deel van de wedstrijd liep TOP voortdurend achter de feiten aan en moest tot de 7-7 in de achtervolging en kwam pas bij 8-7 voor de eerste keer op voorsprong. Bij de 11-9 werd pas het eerste gaatje geslagen. DOS'46 had echter een prima strijdplan en nog voor rust werd het 11-10.

Zevende goal

Na rust was TOP de bovenliggende partij en de voorsprong werd vergroot tot 14-10. Hierna leek TOP de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar niets was minder waar. DOS'46 richtte zich weer op en onder aanvoering van de heren werd de achtervolging ingezet en DOS'46 verkleinde de achterstand steeds weer tot twee of een doelpunt. Bij 21-18 in de 49e minuut leek de wedstrijd wederom gespeeld, maar DOS"46 richtte zich nog eenmaal op. Twee goals in korte tijd betekenden nog een benauwde eindfase. Maar een nuttige onderschepping van Mick Snel en vervolgens de zevende goal van Celeste Split betekenden toch de overwinning. De 22-21 was nog voor de statistieken.

TOP was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, deed het vooral verdedigend heel goed, maar zal aanvallend nog wel moeten verbeteren. De ploeg van Jan Niebeek, die zijn contract met een jaar verlengde, speelt aanstaande woensdag weer een wedstrijd. Dan staat de lastige uitwedstrijd tegen KZ/Hiltex op het programma. De ploeg uit Koog aan de Zaan won zondag verrassend van nummer twee LDODK.

The Bassets verliest met opgeheven hoofd in Den Haag

Sassenheim n Voor de rugbyers van The Bassets kan na het bereiken van de kampioenspoule het seizoen al niet meer stuk. In die poule spelen ze met vijf andere teams om het landskampioenschap.

48         HRC

23         The Bassets

Eerlijkheid gebied te zeggen, dat de titel echt nog te hoog gegrepen is en dus doen zij gewoon hun sportieve plicht en spelen onbevangen hun wedstrijden. Zo ook afgelopen zaterdag in en tegen Den Haag. Om 12.00 uur werd daar met man en macht het kunstgrasveld ontdaan van de sneeuw en om 15.00 uur konden The Bassets aantreden tegen HRC. Ook deze club maakt geen kans op de landstitel en dus konden beide teams heerlijk zonder te veel druk gaan spelen om de eer.

Juist door die onbevangenheid werd het een prima wedstrijd waarbij de twee teams wel lieten zien dat ze bij de beste zes clubs van Nederland horen. De score liep dan bij beide fronten gelijkwaardig op zodat de rust werd bereikt met 25-20.

In de tweede helft liep de band aan Bassets zijde langzaam leeg, waardoor HRC iets meer ruimte kreeg. Hier wisten de Hagenaars wel raad mee en liepen ze tot het laatste fluitsignaal uit naar een 48-23.

Titelkandidaat op bezoek

Hoewel The Bassets zo met lege handen van het koude veld afstapte was er van enig chagrijn geen sprake. Het was een goede wedstrijd geweest waarbij er geen erge kleerscheuren zijn opgelopen. Zo kunnen The Bassets op zaterdag vol aan de bak. Dan komt om 15.00 uur een van de titelkandidaten op bezoek: 't Gooi uit Naarden.

The Bassets speelde een goede eerste helft, maar kwam na de pauze tekort tegen HRC. | Foto: pr.