Conny Tummers neemt afscheid van FysioWarmond. Rick de Jong neemt haar plek in de maatschap over. | Foto: fbps/Peter Schipper
Conny Tummers neemt afscheid van FysioWarmond. Rick de Jong neemt haar plek in de maatschap over. | Foto: fbps/Peter Schipper Foto: fbps/Peter Schipper

Conny Tummers neemt afscheid bij FysioWarmond

Warmond n Ze was de afgelopen 36 jaar een van de gezichten van FysioWarmond, maar vanaf 1 maart gaat Conny Tummers (59) met pensioen. De fysiotherapeute blikt met veel plezier terug op haar jaren in Warmond.

Door Marieke Voorn

Als net afgestudeerde fysiotherapeute in Leiden schreef Conny Tummers 36 jaar geleden een sollicitatiebrief en werd daarna uitgenodigd bij Marienhaven. Ze kon direct aan de slag en is daarna altijd in Warmond werkzaam gebleven, ook nadat ze samen met haar man verhuisde naar Rotterdam. "Ik werkte eerst in loondienst, maar besloot daarna met anderen een eigen praktijk te beginnen. We hebben op verschillende locaties gezeten, maar zijn nu alweer jaren gevestigd aan de Herenweg 37."

Jarenlang werkte ze er met veel plezier, waarbij het contact met cliënten een belangrijke drijfveer vormde. "Ieder mens is bijzonder, ze hebben allemaal een eigen verhaal." Betrokkenheid speelt een centrale rol, ook in het geven van de lessen Pilates en FysioFit. Het is een van de redenen waarom mensen al jaren trouw haar lessen bezoeken. Het idee ontstond elf jaar geleden, doordat Conny op zoek was naar manieren om ook klachten te voorkomen. "Als fysiotherapeut helpen we om klachten te verminderen en om op te lossen. Toch wilde ik ook preventief werken. Met Pilates en FysioFit kan dat. Door oefeningen te doen verstevig je spieren en het helpt om je lichaam in balans te houden."

Rick de Jong

Op vrijdag 24 februari is er tussen 20.00 en 22.00 uur een afscheidsreceptie en kunnen cliënten Conny de hand schudden. Ook is er gelegenheid kennis te maken met Rick de Jong, die haar plek in de maatschap overneemt. De 30-jarige fysiotherapeut komt uit Apeldoorn, maar verhuisde voor zijn studie naar Leiden. Inmiddels woont hij in Voorschoten, samen met zijn vriendin en zijn dochtertje van zeven maanden. Rick heeft veel zin om aan de slag te gaan. "Ik wilde altijd fysiotherapie combineren met ondernemen en dat kan op deze manier perfect. Bij het eerste gesprek met Conny was er direct een klik en ook met de andere collega's verliepen de gesprekken goed." Naast Rick de Jong blijven Helma Heemskerk, Willij Mooij en Bianca Langeveld werkzaam bij FysioWarmond. Rick richt zich op alle onderdelen van de fysiotherapie, met een speciale aandacht voor chronische pijn en sportblessures. Hij werkt daarnaast ook bij de KNVB bij Oranje onder 13 jaar. Als vervanger van Conny neemt hij ook de lessen Pilates en FysioFit over.

Naar Santiago

Voor de ervaren fysiotherapeute breekt straks een nieuwe periode aan, waaraan ze misschien even moet wennen. "Het zal in het begin wel gek zijn, want ik ga het zeker missen." Ondanks het plezier dat ze in haar werk heeft, vindt Conny het nu tijd voor andere dingen. Ze is pas 59, maar wil meer tijd vrij maken voor haar familie en hobby's. Door de lange reistijd tussen Warmond en Rotterdam schoot dat er weleens bij in. Én ze heeft nog een droom: fietsen naar Santiago de Compostella. "Misschien fiets ik de tocht niet in een keer, maar in delen. Lekker onderweg en mensen ontmoeten. Dat lijkt me fantastisch!"

Rick de Jong nieuwe fysiotherapeut


Bezoek een beroep: wat doet de burgemeester?

Teylingen n Welzijnskwartier jongerenwerk gaat de hele maand maart met tieners tussen de 10 en 14 jaar langs bij verschillende beroepen in Teylingen om zo te laten zien wat elk beroep inhoudt.

Tijdens 'Later als ik groot ben op locatie' wordt een bezoekje gebracht aan dansstudio Sonja en de Hoogvliet. Ook kunnen deelnemers kijken hoe het is om burgemeester te zijn en komt een medewerker van de NS langs om te vertellen over de Nederlandse Spoorwegen.

De beroepsbezoeken zijn op de donderdagen 9,16,23 en 30 maart van 16.00 tot 17.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan door naam en leeftijd door te geven via richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl. Voor meer informatie, bel 06-10704075.