Leden van de Saksen brengen bloemetjes langs in Sassenheim. | Foto: pr.
Leden van de Saksen brengen bloemetjes langs in Sassenheim. | Foto: pr. Foto: pr.

De Saksen zetten de bloemetjes buiten

Sassenheim n Prins Johannes, Jeugdprins Jan en hun gevolg hebben afgelopen zondag bij 200 zieke Sassenheimers een welverdiend bloemetje langs gebracht. Na de carnavalsmis in de Pancratiuskerk werden de aangemelde dorpsgenoten verrast met een bezoek. Bloemetjeszondag is een traditie van carnavalsvereniging De Saksen.

Op vrijdag 24 februari begint het echte feest voor de carnavalsvierders. Vanaf 19.00 uur doen de Saksen mee met de verlichte optocht in Noordwijk, om daarna snel huiswaarts te keren voor de sleuteloverdracht in 't Onderdak. Die is om 21.45 uur.

Op zaterdag 25 februari is om 12.30 uur de optocht door Lisse. Vanaf 15.00 uur lopen de Saksen door het centrum van Sassenheim. 's Avonds is het feest in 't Onderdak met All Stars Splash en de Straatklinkers. zondag 26 februari doen de Saksen mee aan de optocht in De Zilk.

Op maandag 27 februari kan de boerenkiel uit de kast. Om 13.30 uur is de voltrekking van het boerenhuwelijk, met aansluitend een receptie en een stamppot maaltijd. Op dinsdag 28 februari zijn de Prins en zijn gevolg vanaf 10.00 uur in de Bernardus. 's Middag is de eigen seniorenmiddag in 't Onderdak, met de start om 14.00 uur. 's Avonds is het laatste feest van Prins Johannes1 en Prinses Carin, Page Anja en Adjudant Theo. Zij nemen dan afscheid.